Loiske murskasi Oulun futsalissa

Sääksjärven Loiske löysi joulutauolta särmän omaan peliinsä futsalissa. Vuoden 2017 toisessakin ykkösdivaripelissä Loiske esitti rentoa ja tehokasta peliä, kun Oulussa paikallinen OPA jäi lempääläisten pyöriteltäväksi lukemin 7 – 2 (4-1).

Vaikka oululaiset saivatkin aina tärkeän avausmaalin, ei Loiske hätkähtänyt. Aiemmin edellisviikolla pelatussa Suomen cupin ottelussa Loiske uhitteli suurta ja mahtavaa liigan kärkitiimi Ilvestäkin, taipuen lopulta kovan taistelun jälkeen 1 – 5-tappioon. Tästä saamallaan buustilla Loiske kuittasi OPA:n johdon pikaisesti, kun Topi Viinamäki, Manu Helminen ja Ali Al-Zubeidi iskivät maalin mieheen kahden minuutin sisään. Vielä, kun konkari Sami Vartiainen teki erän lopussa maistuvan ”pukukoppimaalin”, oli peli käytännössä taputeltu jo avaus 20 minuuttisen jälkeen.

Toisella jaksolla vielä Helminen ja Vartiainen tekivät pelin toiset maalinsa sekä Ilkka Leppänen osui kerran. Loiske oli matkassa ilman tärkeintä pelaajaansa, kippari Markus Sairialaa, mutta se ei pelaamisessa näkynyt. Kokeneet Vartiainen, Helminen, Viinamäki ja Juuso Järvenpää näyttivät pelaamisen mallia, jota muu oranssikatras hienosti seurasi.

Kahdella voitolla ja kuudella lisäpisteellä Loiske kipusi sarjassa jo kuudenneksi. Ero taaksepäin putoamisviivalle venyi neljäksi pisteeksi. Ensi lauantaina Hakkarin parketille saapuu PS Villa Hyvinkäältä, joka on sarjakakkonen ja himoaa päästä liigan karsintoihin.