Svetlana Musinan ja Olga Kotljarovan konserttikiertue tulee Narvaan

Vesilahdessa kuullaan maanantaina 23. tammikuuta musiikkia niin läntisestä Euroopasta kuin Venäjältä. Myös lauluja Inkerin kirkon nuorten laulukirjasta kuullaan. Svetlana Musinan ja Olga Kotljarovan kiertue ulottuu Suomen lisäksi Viroon ja Latviaan. Sen tarkoitus on tukea Inkerin ja Suomen kirkon seurakuntien välistä yhteyttä.

Sopraano Svetlana Musina opiskeli yksinlaulua Pietarin konservatoriossa ja työskenteli valmistuttuaan Pietarin lasten musiikkiteatterin ”Peilimaailma” (tai ”Ihmemaailma”, nimi tulee ”Liisa ihmemaassa” -kirjasta) solistina vuosina 1994–2002.

Suomessa hän on vieraillut ensimmäisen kerran keväällä 2006, jolloin hän työskenteli ”Pietarin Serenadi” –kamarikuorossa. Soolokonserttikiertueita hänellä on ollut eri puolilla Suomea kaikkiaan yli kymmenen kertaa vuosina 2007–2015.

Tällä hetkellä hän työskentelee Pietarin valtiollisen filharmonian kuorossa ”Peterburg-kontsert”. Lisäksi hän on ollut solistina Pietarin ja Laatokan metropoliitta Vladimirin tuomiokirkon eli ” Vladimirin Jumalan-äidin ikonin katedraalin” kirkkokuorossa ja laulanut myös muiden Pietarin ortodoksisten kirkkojen kuoroissa.

Olga Kotljarova alkoi opiskella pianonsoittoa neljävuotiaana. Hän voitti jo opiskeluaikana seitsemän arvostettua musiikkikilpailua, mm. Pietarissa, Volgogradissa, Bulgariassa, Belgiassa ja Itävallassa. Hän ollut konserttikiertueilla yhdessä Svetlana Musinan kanssa Suomessa vuosina 2015–2016.

Konsertin juontaa Pasi Hujanen. Hän toimii  Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon Pietarin ja Länsi-Inkerin rovastikuntien pappina.

Pasi Hujanen kertoo konserteissa terveisiä Inkerin kirkosta ja millaista elämä Inkerissä, Pietarin ympäristössä – erityisesti maaseudulla – tällä hetkellä on.

Konsertti järjestetään klo 18 Narvan kyläkirkossa. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertissa kerätään kolehti Evankeliumiyhdistyksen Venäjän-lähetystyölle. Kohteena on tällä kertaa Inkerin kirkon seurakunnissa tehtävä diakoniatyö.

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?