Päätös oli syntynyt virheellisessä järjestyksessä

Kirkkoneuvosto palautti Lempäälä-talon uudelleen käsiteltäväksi

Lempäälän ev.-lut. seurakunnan kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 10. tammikuuta antaa uusien seurakuntatilojen rakentamisen Lempäälä-taloon talousjohtajan valmisteltavaksi ja esiteltäväksi kirkkoneuvostolle.

Kirkkoneuvosto totesi, että kirkkovaltuuston 25. lokakuuta tekemä päätös oli syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja asia on syytä palauttaa käsiteltäväksi uudelleen valtuustossa. Kirkkoneuvoston mukaan asian valmisteluun oli mahdollisesti osallistunut esteellisiä henkilöitä. Valmisteluaineistosta puuttui kirkkovaltuuston pöytäkirjan liite eikä pöytäkirja sisältänyt merkintöjä hankkeen kustannuksista.

Talousjohtaja valmistelee ja esittelee kirkkoneuvostolle uuden päätösesityksen, minkä jälkeen  kirkkoneuvosto tekee uuden esityksen kirkkovaltuustolle.

Samalla asiasta tehty valitus hallinto-oikeudelle käy tarpeettomaksi. Kirkkovaltuuston 25. lokakuuta Lempäälä-talo -asiaa koskevasta päätöksestä hallinto-oikeudelle valittaneet Asko Siivola (kok.), Raimo Sirén (kok.) ja Asko Ojakoski (srk-väki) poistuivat seurakuntaneuvoston kokouksesta.

Sama kolmikko äänesti Lempäälä-talon yhteistoimintasopimuksen päättämistä koskevassa asiakohdassa vastaesitystä, jossa ehdotettiin, että yhteistoimintasopimuksesta päättäminen edellyttää kirkkovaltuuston päätöstä. Voittaneella kannalla, jonka mukaan yhteistoimintasopimuksen päättämiseen riittävät kirkkoherran ja talousjohtajan allekirjoitukset oli äänestyksessä seitsemän kirkkoneuvoston jäsentä: Topi Koiranen (sd. ja vas.), Heini Mäenpää (srk-väki), Heidi Salonen (srk-väki), Tuija Seppänen (kok.), Mikko Vesamäki (sr-väki), Timo Viitanen (srk-väki) ja Pauliina Österberg (krist.).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?