Latua pidennetty Hakkarissa

Lempäälään tai Vesilahdelle ei ole vieläkään satanut lunta niin paljon, että hiihtoreiteille pääsisi tekemään luonnonlumilatuja. Hakkarissa sentään on hiihtokansan iloksi alkuviikolla pidennetty hiihtobaanoja tykkilumella ja osin jäähallin hileelläkin.

Torstain kuluessa on käytettävissä kolmisen kilometriä leveää ja hyväkuntoista hiihtoalustaa vesitornin,  nuorison hiihtomaan ja urheilukentän välimaastossa.

– Pitemmille reiteille ei lumi riitä, mutta jyrätyillä pohjilla voi varovasti sujutella vapaalla hiihtotavalla.  Turvallisten perinteisten latujen teko vaatii ainakin vaaksan verran tiukaksi kerrokseksi tiivistettä lunta, sanoo lumen levitystä ja laduksi jalostamista Hakkarissa maanantaista lähtien ohjastanut LeKi hiihdon Esa Virtanen.

Latutyön takia hiihtäjien kannattaa hieman varoa ainakin torstaihin asti.

Latuja on jyrätty Lempäälässä muuallakin kuin Hakkarissa ja niillä voi suksia omalla vastuullaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?