Lätkäjätkä ehti ensimmäiseksi

Ei Patrik vaan Santeri Laine

Lempääläisen Laineen perheen esikoinen syntyi Tays:ssa puoli kahdeksalta keskiviikkoiltana 4. tammikuuta. Muutaman päivän varaslähdön laskettuun aikaansa ottanut poika painoi 3340 grammaa ja oli 47 senttiä pitkä. Santeriksi nimetty poika on vuoden 2017 ensimmäinen lempääläinen vauva.

Perinteiseen tapaan vuoden ensimmäistä lempääläistä tervehtimään saapuivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult ja Lempäälän MLL:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Risto Tuominen. 

Lahjaksi perhe sai kunnalta hopealusikan ja kauniin kukkakimpun sekä MLL:lta valokuvakehyksen. Tuula Petäkoski-Hult ja Risto Tuominen muistelivat, että he ovat käyneet tervehtimässä vuoden ensimmäistä lempääläistä jo toistakymmentä vuotta.

Vanhemmat Nora ja Sami Laine kertovat, että perhe on asunut Lempäälässä vasta muutaman kuukauden. Kaarinasta alun perin kotoisin oleva pariskunta muutti ensin Tampereelle opiskelujen perässä. Lempäälä tuli heille tutuksi kiertävänä lastentarhanopettajana toimivan Nora Laineen työn kautta. Paikka oli myös Sami Laineen työmatkan kannalta heille oiva valinta uudeksi kotikunnaksi.

Laineen perheen esikoisella oli nimi valmiina jo odottamassa. Vanhemmat tuumasivat, että lipsauttavat kutsumanimen kuitenkin vahingossa, joten sen voi hyvin jo paljastaa. Pojan toiset nimet ovat silti vielä salaisuus. Sami Laine toteaa, että heidän perheessään ei jääkiekolta voi välttyä, mutta nimi valikoitui kuitenkin Santeriksi Patrikin sijaan.

– Se olisi selostajille hämäävää, jos NHL-kaukalossa luistelisi 18-vuotias Patrik Laine ja 36-vuotias Patrik Laine, toteaa Sami Laine nauraen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult toi Laineen perheelle Lempäälän kunnan muistamiset.

Enteitä tulevasta antoi myös kätilö, joka perheen jääkiekkoinnosta tietämättä totesi pojalla olevan jääkiekkoilijan takatukka jo syntyessään.

Äidin nenä perinyt ja mummon mielestä isän näköinen Santeri on rauhallinen tapaus, kunhan nälkä ei yllätä. Silloin maitoa vaaditaan välittömästi.

Santerin hoitajana häärii myös koiraveli Mikke. Omista rapsutuksista Mikke pitää huolen, mutta suhtautuminen vauvaan on lempeää.

Perhe on nyt kolmihenkinen, mutta lisää pieniä Laineita mahtuu uuden kodin katon alle.

– Minä haluaisin koko kentällisen, mutta vaimo vähän toppuuttelee, paljastaa Sami Laine.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?