Seela Sellan Pieni eläin Lempäälään

Monologissa Pieni eläin pohtii ihmisen toimintaa.

Kevään saapuessa Lempäälässä pulppuilevat perinteisesti paitsi purot, myös runot. Lempäälän Runo ja Sanataideyhdistyksen Runomaraton järjestetään jo 17. kertaa. Tapahtumaa suojelee näyttelijätär Seela Sella, joka juhlistaa tänä vuonna 80-vuotista eloaan 50 esityksen monologikiertueella. Pieni eläin sai ensi-iltansa 3.tammikuuta Kansallisteatterissa ja saapuu maaliskuussa Tampereelle.

Esitys nähdään 22. huhtikuuta Runomaraton-tapahtuman päätteeksi Lempäälän Työväentalolla kello 19. Lipunmyynti alkaa ovien avautuessa kello 14, hinta 15 euroa. Paikkansa voi varmistaa etukäteen ostamalla lipun ennakkoon Lempäälän pääkirjastosta 1. helmikuuta alkaen 10 euron varaslähtöhintaan. Liput voi maksaa ainoastaan käteisellä.

Pienen eläimen kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet − etenkään isot − enää tahdo mahtua niihin. Mahtuuko maailmaan ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Pieni eläin pohtii elämän menoa, vanhenemista ja maailman muuttumista – ihmettelee ennen kaikkea ihmisen toimintaa. Monologin on kirjoittanut Leena Tamminen ja ohjannut Kari Paukkunen.

Teksti: Elina Lätti
Kuva:KP-Ideat Oy

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?