Koppanen on kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Lempäälässä kirkkovaltuuston puheenjohtajan nuija siirtyi uudelle sukupolvelle. Valtuusto valitsi tiistaina 24. tammikuuta tehtävään Kari Koppasen seuraavalle kaksivuotiskaudelle 2017–18.

Edelliset kaksi vuotta valtuustoa johtanut Usko Gullstén valittiin varapuheenjohtajaksi.

Kokoomus kuuntelee -ryhmää edustava Gullstén on palvellut seurakuntaa valtuuston puheenjohtajana useita kausia vuodesta 1999 lähtien, viimeksi kuluvan valtuustokauden kaksi ensimmäistä vuotta 2015–16. Vuoden 2014 seurakuntavaaleissa hän oli vaalien äänikuningas tasan sadalla äänellä.

Puolueisiin sitoutumatonta Seurakuntaväki-ryhmittymää edustava Kari Koppanen ei ole aiemmin ollut valtuuston puheenjohtajan tehtävässä. Hän on kuitenkin ollut pitkään varapuheenjohtajana.

Kirkkovaltuusto valitsi myös uuden kirkkoneuvoston kaksivuotiskaudeksi 2017–18.

Kaksi uutta jäsentä ovat Laura Mäkimarttunen ja Marianne Niemi. 13-jäsenisestä neuvostosta jäivät pois Maikki Hämäläinen-Ylikahri ja Heini Mäenpää.

Neuvoston varapuheenjohtajana jatkaa Timo Viitanen. Sen puheenjohtajana on virkansa puolesta kirkkoherra Mikko Oikarinen.

27-jäseninen kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin. Se valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi. Valtuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka johtaa seurakunnan hallintoa sekä seurakunnan talouden ja omaisuuden hoitoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?