Savon tuliaisina lentismiehille kolme lisäpistettä

Lentopallon ykkössarja vei Lempäälän Kisan miehet viikonloppukeikalle Savoon, kun ensiksi joukkue voitti mukavalla pelillä Nilsiän Nujakan 3 – 0, mutta hävisi seuraavana päivänä sarjakolmoselle Maaningan Mahdille samoin lukemin. Positiivisin anti reissulta, kolmen lisäpsiteen ohella oli se, että joukkue pelasi aivan uudelle ilmeellä verrattuna edellisviikonlopun Isku-ottelun floppaukseen.

–Viikonloppuna riitti asennetta ja energiaa. Nilsiää vastaan oma pelimme toimi kautaaltaan mainiosti, mutta Maaningan todella raju syöttömylly koitui sen ottelun ratkaisuksi, tiivisti valmentaja Harri Lehtimäki mietoksensa sanoiksi.

Nilsiä on sarjan häntäosastossa, vaikka joukkueessa riittää tasaisia pelaajia ja ryhmässä on ilmiselvästi mainio henki päällä. Kisa sai taltutettua nilsiäläisten syötöt ja sitä kautta passari Arttu Lehtimäki rakensi hyviä iskupaikkoja niin keskelle kuin laitaankin. Toni Laine sai monta maukasta syöttöputkea, kuten toinen sentteri Sten Kruudakin.

Maaningan Mahti on hallitseva ykkössarjan mestari viime kevältä ja taaskin pikkukylän miehistö on nousemassa vakavaksi uhkaksi sarjan kärkiduolle Kyyjärvelle ja Akaalle. Maaninka löi viime kevättalven finaalissa juuri Kisan, silloinkin tarkasti suunnatut tuimat aloitussyötöt olivat ratkaisuroolissa.

Kisalla oli hurja henkinen lataus Maaninkaa vastaan edellispäivän hyvän peliesityksen jälkeen, mutta Lasse Räisäsen syöttöputkella peli oli heti alussa 7 – 0 isännille, mikä lamasi latausta huomattavasti. Anssi Vesanen teki Mahtia vastaan tukun pisteitä kovilla laitaiskuillaan.

Taistelu kahdeksannesta sijasta kiihtyy kiihtymistään, sijoilla 6 – 10 olevat joukkueet ovat niin lähekkäin, että viimeisillä runkosarjan kierroksilla voi tapahtua mitä vaan. Sarjassa kahdeksantena majaileva Kisa kohtaa lauantaina 11. helmikuuta kotihallissaan Jyväskylän Riemun, joka vahvisti rosteriaan tammikuussa kolmella huipputekijällä, kun ex-maajoukkuemies Pasi Hyvärinen, kokenut hakkuri Jaakko Aninko ja monivuotinen liigasentteri Tuomo Ikonen liittyivät Riemuun. Kisan oma rosteri on alkuvuodesta kokenut takaiskuja loukkaantumisten ja pitkien sairasputkien takia.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?