Kylmä keli ei kangistanut – lohikeitto meni kuin kuumille kiville!

– Tänään on tarjolla lohikeittoa, kertoo sopantekijä Ilkka Leino. Ja kyllä sen tuoksusta huomaakin! Jo seitsemältä aamulla paikalle tullut sopantekijä on näissä hommissa konkari. Yli 20 vuoden sopankeittokokemuksen perusteella voidaan todeta, että tämä mies ei ole mikään sunnuntaikeittelijä.

–Olin kerran Ruovedellä keskustapuolueen keikalla, kun oli 38,6 astetta pakkasta, toteaa Leino häneltä kysyttäessä mielipidettä viime päivien kovaan pakkaseen.

–Ei tämä ole vielä paha pakkanen, hän jatkaa.

Myös teltassa lämmittelevä ja ruokaileva väki vaikuttavat iloisilta. Kaikki keiltä kysyin olivat yhtä mieltä keiton hyvyydestä, mutta pakkanen on asia, joka jakaa mielipiteitä.

–On pakkanen kyllä häirinnyt. Sellaiset tekemiset ovat jääneet vallan tekemättä, mitä on meinannut tehdä, sanoo Markku Hiljanen.

Juha Ahon arkeen taas pakkanen ei ole vaikuttanut millään lailla.

–Laitan vaan vähän enemmän vaatetta päälle kun lähden pihalle, hän toteaa.

Päätin myös kysyä miesten suosikkitalviurheilulajeja. Markku Hiljaselta vastaus tulee nopeasti.

–Penkkiurheilijana jääkiekko, hän naurahtaa.

–Kyllä minä myös pilkillä käyn, Markku jatkaa.

–Ei ole oikeastaan lempiharrastusta talvella, mutta jatkuva harrastus on painonnosto, sanoo Juha Aho. Tottakai myös itse sopantekijältä pitää kysyä sama kysymys. Selviää, että Ilkka Leino on joskus pelannut jääkiekkoa, ja jonkin verran hiihtänytkin.

Noin kahden aikoihin viimeisetkin saavat syötyä. On siis aika aloittaa pikku hiljaa purku. Päivä on ollut kaunis, tosin kylmä, mutta ystävälliset ihmiset
(ja teltan lämmitysjärjestelmä) ovat pitäneet tunnelman lämpimänä.

 

Teksti: Samuel Shipway

Ilkka Leino vieressään ylväs soppakärry.

Sopantekijä Leino on ollut paikalla jo aamuvarhain.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.