Matikka on kivaa!

Matematiikka ei ole pelkkää kaavamaista prosenttilaskua tai puolen sivun mittaisia polynomilausekkeita, se voi olla myös loogista päättelykykyä vaativia pulmia ja kolmiulotteista hahmottamista.

Eemil Salonen, Aaron Viljakainen ja Peppi Haavisto menestyivät matikkakilpailussa.

Muun muassa näitä taitoja testattiin Matemaattisten Aineiden Opettajien Liiton (MAOL) vuotuisessa yläkoulujen ja lukioiden matemaattisten aineiden kilpailussa tiistaina 8. marraskuuta 2016. Hakkarin yläkoulusta vapaaehtoiseen kilpailuun osallistui 34 yhdeksäsluokkalaista ja 18 kahdeksasluokkalaista matematiikan taitajaa.

Kisa oli viimevuotista haastavampi, joka näkyi pistekertymissä. Kilpailun kokonaispistemäärä oli 48 pistettä, josta Hakkarin koulun kilpailun voittaja Aaron Viljakainen (9H) sai 25 pistettä. Tällä suorituksella Aaron pääsi hienosti Suomen 100 parhaan tuloksen joukkoon. Jaetulle toiselle sijalle ylsivät viime vuoden voittaja Peppi Haavisto (9G) ja Eemil Salonen (8C) tasapistein 19 pistettä.

Lempäälän Nordean kanssa jo perinteeksi muodostunut yhteistyö mahdollisti kärkikolmikon palkitsemisen kakkukahvien ja lahjakorttien merkeissä. Palkinnot luovutti Lempäälän Nordean konttorinjohtaja Anita Näsärö.

Teksti: Kirsi Cederlöf

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?