Vesilahden uusi kirjasto avataan tanssien

Vesilahden nuoret tekivät Mediataitoviikolla juttuja Lempäälän-Vesilahden Sanomiin. He saivat itse ideoida ja toteuttaa juttunsa. Ohjausta tarjosivat Vesilahden nuoristotoimen väki ja toimittaja Katariina Onnela.

Vesilahteen rakennettava uusi kirjastorakennus on herättänyt paljon kysymyksiä kuntalaisissa. Otimme asiaksemme selvittää näistä kysymyksistä muutamia. Haastattelimme sivistysjohtaja Tiina Kivistä uudesta kirjastosta. 

Ensimmäisenä ja yhtenä tärkeimmistä kysymyksistä kysyimme, miksi ylipäätään tällaista uutta kirjastoa  edes alettiin rakentamaan? Tiina Kivinen kertoi, että vanha kirjasto oli todella ahdas ja siellä oli ongelmia ilmastoinnin kanssa. Vanha kirjasto oli muutenkin huonokuntoinen. Tiina Kivinen totesi, että uusi kirjasto tuo Vesilahteen modernia vivahdetta ja uusia mahdollisuuksia. 

Vesilahden kunnalla ovat muutenkin rahat vähissä, joten miten rahat riittävät uuteen kirjastoon? Tiina Kivinen kertoi, että yksi mahdollistajista oli valtionavustus, joka kattaa noin puolet uuden kirjaston kustannuksista.  

Vesilahden uuden kirjaston sijainniksi valittiin Salen vierusta, sillä kunta on varannut sitä paikkaa uudelle kirjastolle jo kauan. Rakennus toimii ”Vesilahden porttina”, jonka kaikki jotka Vesilahteen saapuisivat, näkisivät, sanoi Tiina Kivinen. 

Kirjaston pitäisi valmistua ensi lokakuussa. Rakentaminen on tällä hetkellä noin kahdeksan viikkoa myöhässä. 

Tiina Kivinen kertoi, että uuden kirjaston avajaisissa tullaan järjestämän isot tanssiaiset. Hän myös sanoi, että Vesilahden uusi kirjasto on lahja Vesilahdelta 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. 

Uudessa kirjastorakennuksessa tulee olemaan monenlaisia toimintojaKirjastoon tulee vuokrattava kokoustila ja siellä järjestetään näyttelyitä sekä muita tilaisuuksia. Rakennuksesta tulee siis ikään kuin vesilahtelaisten olohuone. Eikä se ole varmastikaan hassumpi vaihtoehto, että kauppa, apteekki ja kirjasto löytyvät saman parkkipaikan ääreltä. 

– Koitamme saada uudesta kirjastosta mahdollisimman automatisoidun ja tehdä siitä itsepalvelukirjaston. Tosin tietenkin siellä tulee olemaan myös kirjaston henkilökuntaa perinteiseen tapaan, Tiina Kivinen kuvailee. 

2018 vuoden teema kirjastossa on ”Kirjasto täynnä elämää.” Silloin uudessa kirjastorakennuksessa järjestetään paljon tapahtumia.  

 Teksti: Mikael Joukainen ja Ville Nousu

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>