Viialantien voimalaitoksen lainatakaus valtuuston päätettäväksi

Lämpölaitostontti sijaitsee kanavan varrella, sen eteläpuolella rautatien ja Viialantien välissä. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanhallitus esittää -valtuustolle, että kunta myöntää kuntakonserniin kuuluvalle Lempäälän Energia Oy:lle takauksen  enintään 5,2 miljoonan euron lainalle enintään 20 vuoden laina-ajalle Viialantien lämpölaitosinvestointia varten.

Takauspäätös on  ehdollinen ja edellyttää Työ- ja elinkeinoministeriön myönteistä investointitukipäätöstä, jonka suuruus on vähintään kymmenen prosenttia investoinnin 5,8 miljoonan euron kokonaiskustannusarviosta.

Yhtiön suunnitelmissa on toteuttaa Viialantien varteen kunnan omistamalle tontille 5–10 megawatin kiinteän polttoaineen eli hakkeen lämpölaitosinvestointi.

Suunnittelualue sijaitsee Sulkolan pientaloalueella Lempäälässä keskeisellä paikalla kanavan varrella, sen eteläpuolella Viialantien ja rautatien välissä. Tyhjällä tontilla, jolla aikoinaan sijaitsi tulipalossa tuhoutunut Play Pub Marilyn -niminen ravintola, on Piippupolku-niminen sorapäällysteinen katu, jonka kautta on kulku alueen eteläpuolella olevaan omakotitaloon. Piippupolun eteläpää on tarkoitus korvata Majalantiellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?