Maalaispitäjästä kaupungiksi

Kangasalan kunnan päätettyä muuttua kaupungiksi Lempäälä on jäämässä kaupunkien saartamaksi.
Pohjoispuolella ovat Tampere ja Ylöjärvi, idässä Kangasala, etelän suunnalla Akaa ja Valkeakoski sekä lännessä Sastamala.
Vesilahdessa ollaan tyytyväisiä nykyiseen meininkiin, mikä hyvin tukee kunnan brändiä.
Sen sijaan Pirkkalasta voi vallan mainiosti tulla kaupunki. Pirkkalassa on selkeä kuntakeskus, vahva elinkeinoelämä ja ennen kaikkea seutukunnan ainoa lentokenttä.
Lempäälässä kaupunkikeskustelua käytiin edellisen kerran viime vuosikymmenellä, jolloin syntyivät niin Akaan kuin Ylöjärven kaupungit.
Osa lempääläisistä päättäjistä oli muutoksen kannalla, toiset taas halusivat säilyttää ”kylämäisen keskustan” ja ”idyllisen maalaispitäjän” tunnelman.
Nyt voi perustellusti sanoa, että nuo ajat ovat jääneet menneisyyteen.  Tampereentien varresta tai keskustasta ei maalaisidylliä löydy kaivamallakaan.
Sen sijaan Marjamäestä kasvaa merkittävä kaupan keskus ja Lempäälän tuleva keskusta saa selvästi kaupunkimaisen ilmeen.
Siksi onkin ajankohtaista ottaa kaupungiksi julistautuminen uudelleen tapetille.
Oivallinen ajankohta Lempäälän kaupungin perustamiseen olisi päivä, jolloin tuleva Lempäälä-talo avataan.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>