Kohta menee hermot

Paikallislehdestä sain kunnanjohtajan kertomana lukea, että uusi tukimuoto lempääläisille yrittäjille on juuri avattu ”hotline-palvelu”.

Tällaisesta palvelusta ei kylläkään voi puhua käytyään asioimassa lempääläisten yrittäjien luona kuten noutamassa pitsaa tai pitsiä sieltä paikallislehden konttorin naapurista. Enkä tässä nyt puhu kangaskauppiaasta tai pitsanpaistajasta vaan niistä pirullisen ovelista liikennevaloista, kunnan eteläisimmistä sellaisista.

Näissä liikennevaloissa ei ole muuta normaalia kuin värit. Muutoin tämä valoristeys on totaalisen hot-linjaton , oman tiensä vilkuttelija. Valot eivät ollenkaan piittaa siitä, mitä varten ne siihen risteykseen on asennettu, vaan toimivat just miten tahtovat.

Päivittäisillä käyttäjillä on monta eri neuvoa, miten näitä vihulaisia pitää lepytellä, jos mielii niiden vihreää näyttävän Tampereen tielle pyrkijälle.

”Aja täysillä ja pysähdy sitten jarrut kirskuen. Siitä ne tykkää” tai ”Vaihde vapaalle, rullaa mahdollisimman lähelle, vielä parempi jos työnnät” ”Odota isoa rekkaa, asetu sen taakse, niin pääset sen vanavedessä.

Valot kunnioittavat voimaa ja kokoa” tai ”Odota kun risteys tyhjenee, kato, ettei poliiseja näy ja anna palaa!” Kaikkea on yritetty, auton kanssa siis. Kävelyä en ole kokeillut enkä juoksua, enkä rullalautaa. Ukko harrastaa moottoripyörällä tuota viimeistä neuvoa, koskapa valot eivät siedä ollenkaan moottoripyöriä.

Olisi oikkutolppa varmaan ollut iloinen siitä moottoripyörien omistusverostakin. Turvallisinta olisi tietysti kääntyä risteyksestä aina oikealle paloipa tolpassa mikä väri vaan, mutta kotimatka vaan pitenee ja pitsa jäähtyy.

Poliittiselta näkemykseltään valot ovat ehdottomasti vasemmalle suuntautuneet, sillä ryhmittymällä vasemmalle, mutta autonnokka tismalleen oikeassa kohdassa, vihreä valo saattaa syttyä ikään kuin viestittäen sinun olevan toivossa väkevä ja oikealla tiellä.

Jos siis tämän aukean laidalla olevat yrittäjät nyt pääsevät siihen kunnan hot-line palveluun, kertonette sinne, että asiakkaanne toivovat heti noiden valojen poistamista tai uudelleen ohjelmointia. Muutoin kuntosalin väki tulee ja näyttää mistä piuhat katkee.

Asiakas ja yrittäjä evp

Riitta Halme

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?