Kunta kutsuu koolle keskustelutilaisuuteen esiopetuksen uudelleenjärjestelyistä

Lempäälän kunta kutsuu Kuokkalan, Nurmen ja Säijän esioppilaiden huoltajia kuulemaan ja keskustelemaan lukuvuoden 2017–18 esiopetusjärjestelyistä.

Kunta voi osoittaa muun kuin oman lähikoulun esiopetuspaikaksi. Valmisteluvaihtoehtona on, että Lempäälän kunta perustaa Kuokkalan kouluun toisen esiopetusryhmän Nurmen ja Säijän esikoululaisille.  Nurmen ja Säijän esioppilaat saisivat linja-autokuljetuksen, mikäli he eivät ole aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Esioppilaiden jääminen yhdysluokkiin uhkaa nostaa Nurmella ylempien luokkien koot suuriksi.

Helmikuun 20. päivän tilanteen mukaan esiopetukseen on ilmoittautunut Nurmelta seitsemän oppilasta ja Säijästä kuusi oppilasta. Kuokkalasta ilmoittautui 27 oppilasta ja Moisiosta 84. Yhden esiopetusryhmän koko on 20 oppilasta. Esiopetusjärjestelyjen suunnittelussa tilannetta tarkastellaan sivistysjohtaja Nina Lehtisen mukaan alueellisena kokonaisuutena.

Tilaisuus pidetään Kuokkalan koululla keskiviikkoiltana 8. maaliskuuta.

Nurmen kyläyhdistys ja Nurmen koulun vanhempainyhdistys ovat ilmaisseet julkisesti huolensa

Yksi kommentti

  1. Arja Katajisto

    Onko tätä ihan oikeasti ajateltu loppuun asti – paitsi jos tarkoituksena on pienten koulujen alasajo? 6-vuotiaalle lapselle on liikaa ryhmäistyä ensin esikoulunsa porukkaan vieraassa koulussa ja palata sen jälkeen asuinpaikkansa mukaiseen kouluun, ryhmäistymään sinne UUDELLEEN! Pienelle lapselle repivää ja raastavaa. Rauhoittakaa nyt hyvät ihmiset (ja ilmeisesti ennen kaikkea koulutoimenjohtaja!) kyläkoulut, jossa pieni lapsi saa turvallisesti aloittaa koulu-urakkansa, jota parhaimmassa tapauksessa kestää 12 vuotta! Suuret mammuttikoulut alkuajan taipaleella eivät ole hyväksi, jos sen vain suinkin voi välttää. Ja miksi muutenkaan hamutaan kylien lapsia keskustaan? Johan siellä on muutenkin paineita koko ajan kasvattaa koulukokoa uusien lempääläläisten vuoksi!?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?