Ikääntyneelle digitaitoja tietokoneen valintaan

Ikäihmisille on luvassa tietokoneen ja netin käyttöön. Kuva: Tuija Hautaviita

Lempäälässä järjestetään keskiviikkona 1. maaliskuuta tapahtuma,  jossa puhutaan tietokoneista ja niiden käyttötavoista sekä sähköisistä palveluista. Tapahtuma on tarkoitettu yli 65-vuotiaille tietokoneummikoille.

Paikalla on Eläkkeensaajien Keskusliiton  Verkosta virtaa! -hankkeen projektipäällikkö, asiantuntija Margit Granberg sekä tietotekniikan vertaisohjaajia.

Paikan päälle odotetaan  ikäihmisiä, jotka haluaisivat käyttää tietotekniikkaa, mutta joita hirvittää ensimmäisen  tietokoneen hankinta. Tapahtumassa on mahdollisuus kuulla, mihin tietokonetta voi käyttää ja mitä sillä voi tehdä.

Nykyään tietoteknisten laitteiden valikoima on hyvä ja niiden käyttötarkoitukset ovat monipuolisia. Myös hintahaarukka on laaja. Sähköinen asiointi on keskeinen osa monen palvelun kehitystä. Jo nyt suuri osa palveluista kuten pankkipalvelut, terveyspalvelut ja Kelan palvelut löytyvät netistä. Ihmiset, jotka eivät käytä tietokonetta ja sähköisiä palveluita, ovat vaarassa syrjäytyä yhteiskunnasta.

Lempäälän Eläkkeensaajat ry järjestää yhdessä Eläkkeensaajien Keskusliiton Verkosta virtaa! -hankkeen kanssa tapahtuman, jossa puhutaan laitetyypeistä ja niiden käyttötavoista sekä sähköisistä palveluista.

Osallistujilla on mahdollisuus kokeilla taulutietokoneita. Paikka on Lempäälän Työväentalo Rypyntiellä ja ajankohta keskiviikkona 1. maaliskuuta kello 12.30–15.00.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?