Juhlavuosi meni jo: valtuuston haikailemat 150 kunnan kesätyöpaikkaa jäivät 75:een

 

Lempäälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Kuisma (kesk.) myönsi kunnanvaltuuston kokouksessa keskiviikkona 22. helmikuuta valtuuston suostumuksella Lempäälän nuorisovaltuuston  (nuva) edustajana kokouksessa olleelle nuorisovaltuuston puheenjohtaja Matias Mäkirannalle puheoikeuden valtuuston kokouksessa.

Historian siipien havinaa oli siinäkin, että valtuusto yksimielisesti päätti myöntää Mäkirannalle ja Lempäälän nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Minna Lapille sekä molempien henkilökohtaisille varajäsenille läsnäolo- ja puheoikeuden nuvan edustajina valtuuston kokouksissa valtuustokauden loppuun saakka eli kolmessa seuraavassa kokouksessa.

Mäkiranta käytti oitis tilaisuutta hyväkseen ja marssi puhujapönttöön kysymään valtuustolta, mitä tapahtui viime marraskuussa, Lempäälän 150-vuotisjuhlavuonna, Veijo Niemen (ps.) jättämälle ja kaikkien 43 valtuutetun allekirjoittamalle valtuustoaloitteelle, jossa esitettiin, että Lempäälän kunta palkkaisi vakiintuneen 75 nuoren sijasta tuplamäärän eli 150 nuorta kesätöihin Lempäälän kunnan 150-vuotisjuhlavuoden jatkon kunniaksi.

Mäkiranta sanoi olleensa innoissaan aloitteesta, mutta huomasikin yllätyksekseen henkilöstöjohtaja Auli Nevantien vastanneen jätettyyn aloitteeseen, että Lempäälän kunta pyrkii työllistään määrärahan puitteissa kesäksi 2017 nuoria kesäntyöntekijöitä yli 75. Lisäksi kunnan yrityksille ja yhdistyksille maksamalla 10 000 euron kesätyörahalla pyritään työllistämään 33 nuorta.

– Seitsemänkymmentäviisi plus kolmekymmentäkolme on satakahdeksan, ei sataviisikymmentä, Mäkiranta ynnäsi.

– Miksei niitä saatu, miten kotitalouksia kannustetaan työllistämään nuoria ja miten rohkaisette nuoria yrittäjyyteen?

– Meidän budjetista ei määrää pystytty suurentamaan. Meillä oli neljäsataa hakijaa ja seitsemänkymmentäviisi pystytään työllistämään, Nevantie vastasi lisäten, että kunnan kotisivuille pyritään lisäämään kohta, jossa kuka tahansa voi ilmoittaa nuorten kesätyöpaikoista sekä infoa 4H-yhdistyksen yrittäjyyskurssista.

Veijo Niemi, Tuula Petäkoski-Hult (sd.) ja Ville Hämäläinen (vihr.) kyselivät valtuuston tahtotilan perään tekemättä kuitenkaan asiasta muutosesitystä.

Lempäälän kunnalle jätettiin vuonna 2016 yhteensä kolme valtuustoaloitetta ja 14 kuntalaisaloitetta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?