Tarkoitus siirtää seurakuntatalon virasto- ja toimistotilat uusiin tiloihin

Esitys kirkkovaltuustolle: seurakunta mukaan Lempäälä-talo -hankkeeseen

Nykyisiin seurakuntatalon tiloihin jäisivät juhlasaleissa tapahtuva seurakunnallinen toiminta sekä nykyiset alakerran toiminnot. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän ev.-lut. seurakunnan kirkkoneuvosto päätti 21. helmikuuta esittää kirkkovaltuustolle, että Lempäälän seurakunta lähtee uusien seurakuntatilojen siirtämiseksi toteuttamaan Lempäälä-talo -hanketta yhdessä Lempäälän kunnan kanssa.

Tarkoituksena on  siirtää nykyisen seurakuntatalon virasto- ja toimistotilat uusiin Lempäälä-talon tiloihin ja samalla luoda nuorisotoimelle uudet, nykyistä isommat tilat. Samoihin tiloihin Lempäälä-taloon on tarkoituksena myös siirtää kahvila Olkkari. Samalla seurakunta luopuisi kahdesta vuokrakiinteistöstä.

Nykyisiin seurakuntatiloihin jäisivät alakerran toiminnot sekä juhlasaleissa tapahtuva seurakunnallinen toiminta.

Lempäälän kuntakeskustan kehittämishankkeeseen lukeutuva Lempäälä-talo on kunnan ja seurakunnan yhteinen, radan itäpuolelle kohoava virastotalo, jonka välittömään yhteyteen rakentuu uusi pääkirjasto. Kirkkoneuvosto katsoo päätöksessään, että kyse ei ole seurakunnan toimintojen siirtämisestä radan toiselle puolelle, vaan toimintojen levittäytymisestä laajentuvaan ydinkeskustaan radan toiselle puolelle.

– Kaiken keskiössä on edelleen kirkko, kirkkotori, seurakuntatalon seutu sekä välitön yhteys virastokeskukseen, kirkkoneuvosto lausuu.

Lempäälän ev.-lut. seurakunnan kirkkovaltuusto on tehnyt sopimuksen yhteistoiminnasta ja se on halunnut olla mukana uusien seurakuntatilojen suunnittelussa hankkeen alusta alkaen.

SRV Rakennus Oy, Lempäälän kunta ja Lempäälän seurakunta ovat 6. helmikuuta allekirjoittaneet sopimuksen yhteistoimintasopimuksen päättämisestä. SRV:n vetäydyttyä projekti alkaa alusta eikä hankemallista ole vielä päätöksiä. Lempäälä-talossa on noin tuhat neliötä ja uusien tilojen kustannus on noin 3–4 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?