Lounaselämys kuin joogaretriitti

Lempäälässä ja Vesilahdessa vaikuttava Krääkkiön Pystykorva kiertää paikallisia lounaspaikkoja. Hännänheilutukset ja haukut jaetaan Sanomien sivuilla. Hyvää ruokahalua, vuh!

Mikä paikka?

Siirin tomaatti-fetakeitto lämmittää lounastajaa. Tuore itsetehty leipä kruunaa annoksen.

Kahvila Siiri

Faktat
Osoite: Uotintie 5
Keittolounas: 7,50 euroa. Hintaan kuuluu keitto, leipä ja kahvi tai tee. Korvapuustin kera hinta on 10 euroa.

Yleisvaikutelma

Kun päässä pauhaa, sydän hakkaa ylikierroksilla tai kylmi hiki kiirii pitkin selkäpiitä, on aika rauhoittua. Krääkkiön Pystykorvan ulkoilureitin varrelle ilmestyi jokin aika sitten henkisten akkujen latauspaikka vertaansa vailla.

Tarkkanenäisen Pystykorvan hajuaisti erotti jo kaukaa korvapuustin ja muiden lämpimäisten aromit. Positiivinen yllätys oli, että lounastajakin saa Kahvila Siirissä mahansa kurinan vaiennettua.

Kahvila Siiriin sisään astuessa tuntuu kuin siirtyisi kauas arjesta. Naulakossa on silinterihattu, huoneissa antiikkihuonekaluja ja vastaan tepastelee… mitä kummaa? Lajitoveri! Kahvilakoiran ja Krääkkiön Pystykorvan kohtaaminen sujui ystävällisissä merkeissä. Pystykorva kunnioittaa seniorikoiria ja jättää tervehdykset muutamaan nuuhkaisuun ja hännänheilutukseen. Millaista olisikaan viettää kaiket päivät tässä autuaassa pullantuoksussa, lounastaja haaveilee.

Miljöö on tässä paikassa vertaansa vailla. Kaunein taulu avautuu ikkunoista järvelle, ja jokainen yksityiskohta eriparilaseineen ja tuoreine kukkineen on selvästi tarkkaan mietitty.

Sapuska

Keittolounas tuoreella leivällä ja pullakahvilla lähentelee täydellisyyttä. Tomaatti-fetakeitto on lämmittää kehoa ja mieltä nappiin osuneella tasapainollaan. Sattumiksi osuneet basilikanlehdet korostavat oivalla tavalla kotitekoisuutta. Keiton lisukkeeksi on tarjolla tuoretta, itseleivottua leipää kunnon voilla.

Istahtaessaan höyryävän kuuman keittolautasen kanssa valoisaan huoneeseen järvinäköalan äärelle kaikkoavat koiran kiireet hetkessä. Hiljaisuus hivelee korvia, ja aika pysähtyy Lempäälässä.

– Stressaantuneille ihmisille olisi syytä kirjoittaa reseptejä tähän paikkaan, koira tuumaa, ja pohtii, että visiitti Siiriin on yhtä rentouttava kuin kennelin joogaretriitti Suonojärvellä.

Keitto katoaa parempiin suihin hitaasti nautiskellen. Täällä ei hotkita kuin pikaruokalassa, vaikka sopan ja leivän saa ottaa omia aikojaan. Aterian kruunuksi herkkusuu haukkaa korvapuustin. Ja millaisen korvapuustin! Se on lämmin, itse tehty, mehevä, herkullinen ja kerta kaikkiaan ihana.

– Pulla koiran tiellä pitää, tuumaa Pystykorvakin, ja on vahvasti sitä mieltä, ettei Siiristä ole syytä poistua ennen kuin jokainen on syönyt sokerilla ja kanelilla ryyditetyn puustin.

Arvosana

*****

Yhteenveto

Siiri on ainutlaatuinen helmi Lempäälässä ja miljöönä vertaansa vailla.

Pystykorva vinkkaa

Kokeile myös Siirin suolaisia piirakoita!

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?