Lauantainen JyP-kamppailu huipentaa runkosarjan

Lempäälän Kisan Mestis-joukkueen tilanne sarjassa on yhtäältä kuisallinen, mutta toisaalta myös herkullinen. Kisa on taulukon yhdeksäs, tasapisteissä edellään olevan Joensuun Jokipoikien kanssa. Edellä oleviin Espooseen ja Keuruuseen eroa on kaksi pistettä. Pelejä lempääläisillä on jäljellä yksi, kun muilla kilpakumppaneilla joko kaksi tai kolme. Lauantaina 11. maaliskuuta Hakkariin saapuu JyP-Akatemia, jolla on uhka joutua raastavaan karsintasarjaan.

–  Sarjaohjelman laatija on onnistunut erinomaisesti, jännitys säilyy viimeiseen pelin saakka, myhähtää Kisan pääluotsi Miikka Kuusela.

– Moneen kertaan olen sarjatulukkoa katsellut joka kantilta. Fakta on, että ihan omissa käsissä ei tavoitteemme eli pudotuspelipaikn lunastaminen ole, mutta monta monituista kysymysmerkkiä vielä on isossa kiemurassa tämän viikon otteluissa. JyPiä vastaan tulee lauantaina kova kapina, kun kairaamme siitä kolme pistettä, niin olemme oman hommamme tehnyt, Kuusela jatkaa.

Pitkän, 50 kierrosta käsittäneen, runkosarjan aikana on monta jossittelun hetkeä osunut matkan varrelle.

– Jossittelut ovat turhia, kyllä näin massiivinen runkosarja laittaa joukkueet oikeille paikoilleen.

Lähin kilpakumppani Jokiopojat matkustavat pääkaupunkiseudulle pelaamaan Kiekko-Vantaata ja Espoo Unitedia vastaan, pisteet pelivireensä menettäneelle Jokipojille ovat taatusti tiukassa.

Kisan selkeä tavoite on ollut päästä kahdeksan kärkeen ja päästä pelaamaan pudotuspelejä panoksena Mestiksen mestaruus. Jos tavoite toteutuu, on Kisa mille tahansa seuralle hankala vastus.

– Mielestäni Mestis on ollut tällä kaudella erittäin tasainen. Vaikka esimerkiksi SaPKo on jyrännyt runkosarjan voittoon upeasti, uskon meillä olevan heitäkin vastaan saumat taistella mahdollisen pudotuspelisarjan voitosta. Mutta ensiksi koko viikon fokuksemme keskittyy vain ja ainoastaan JyP-otteluun, alleviivaa Kuusela.

 

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?