Neljä pluspistettä turvaavat Kisan sarjapaikan

Kuva: Harri Hedman
Kisan konkaripelaaja Tommi Välimaa on vertynyt hyvään kevätkuntoon. Välimaa iski maalin sekä Hokin että KeuPaHT:n verkkoon menneen viikon otteluissa.

Kisa – Hokki 4 – 1, KeuPaHT – Kisa 4 – 3 ja.

Pelien henget: Kovapanoksinen viikonloppu tuotti neljä pluspistettä Kisan pistereppuun. Ne riittivät turvaamaan sarjasopimuksen Mestikseen tulevaksikin kaudeksi, kolmen heikoimman joukkueen alakastiin on turvallinen ero. Keuruulta olisi ollut otettavaissa täysikin pistepotti, kahdella lisäpisteellä unelma ja tavoite pudotuspelipaikasta olisi ollut realistisempi.
Hokki-ottelu oli kauttaaltaan vahvaa tekemistä lempääläisiltä kauden Hakkarin ennätysyleisön (322) silmien alla. Keuruu on ollut Kisalle tällä kaudella paha peikko, vaikka lempääläiset hallkitsivat 50 minuuttia ottelua, ei saalista tullut pistettä enempää.

Kuuselan mietteet: – Me olemme pelanneet isojen panosten pelejä jo viikkojen ajan ja klaaranneet niistä monta eduksemme. Sekä Hokki- että Keuruu-peleissä olimme kuskin paikalla, joten oikealla hetkellä pelaamisemme taso on parantunut. Runkosarja huipentuu meidän osaltamme mahtavasti, viikon peleissä panoksia riittää jokaisella joukkueella, tiivisti Kisan valmentaja Miikka Kuusela Mestiksen runkosarjan viime kinkamien fiiliksensä sanoiksi.

Työmiehet pisteseppoina: Kun pelien panokset kovenevat, löytyy usein uusia ja jopa yllättäviä ratkaisijoita. Kisan kokenein pelaaja 32-vuotias Tommi Välimaa iski sekä Hokkia että Keuruuta vastaan maalit. Ketjukaverit Sami Laakso (0+3) ja Tuomas Koskinen (0+2) säestivät hienosti. Valtteri Järviluoman ja Jere Heleniuksen ansaitsevat uusintakehut, molempien maaliputki sai menneellä viikolla jatkoa. Ismo Nikkisen kauden toinen maali Keurulla tuli loistavaan hetkeen.

Heljangolla työteliäs kausi: Nuorta 20-vuotiasta maalivahtia Christian Heljankoa on ylistetty pitkin kautta, eikä suotta. Nytkin hän oli viikon otteluissa kiekkojen tiellä peräti 65 kertaa, mukana oli taas monia isoja pelastuksia. Koko sesongin aikana Heljanko on pelannut 46 ottelua torjuntaprosentilla 91,46. Heljanko on Tapparan sopimuspelaaja, joka tuli Lempäälään hakemaan torjuntavastuuta. Ensi kaudella hän lienee toinen Tapparan molariduosta, kuluvan kauden kokemukset antavat vahvan pohjan lähteä koppailemaan liigamiesten laukauksia kiinni.

Mitä seuraavaksi?: Kisalla on yksi peli jäljellä, lauantaina saapuu Hakkariin JyP Akatemia. Panokset ottelussa ovat kovat, Kisalla on kaksi vaihtoehtoa: kolmen pisteen voitolla on pudotuspelipakka saavutettavissa, tappiolla kausi loppuu lauantaihin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?