”Seuraorganisaatiota kehitettävä”

Kisan kymmenes Mestis-kausi oli moneltakin kantilta ajatellen onnistunut, mutta monta parantamisen paikkaakin edelleen löytyy. Jo vuosi sitten laadittu strategia, että pelaajarallia hillitään ja pyritään pitkiin pelaajalainoihin yhteistyöseurojen kanssa toimi hyvin. Kisa ei ollut likikään samanlainen läpikulkupaikka kuin muutamilla kausilla Mestis-historiansa aikana. Kaksi oman seuran A-ikäistä hyökkääjää pääsi haistelemaan miesten maailman tuoksuja, kuten muutama nuori LeKin junnumolarikin.

Kisan valmennustiimi Miikka Kuusela, Juha Selin ja Pekka Korhonen teki hyvää työtä. Kuuselan sopimus oli mallia yksi kausi, mutta jatkosta on seurajohdon kanssa käyty hyvähenkisiä alustavia keskusteluita.

– Miikan panokseen olemme tosi tyytyväisiä. Joukkueen tekeminen oli ryhdikaästä niin peleissä kuin harjoituksissakin, kiitti LeKi Hockey Oy:n puheenjohtaja Jukka Laakso.

Kuusela itse näki menneelle kaudelle kolme tavoitetta.

– Kisan tapaisen organisaation tulee kasvattaa pelaajia isompiin ympyröihin, siinä työssä onnistuimme erinomaisesti. Toinen tavoite on menestyä joukkueena, mikä taas ei toteutunut, kun emme pudotuspelitavoitteesemme yltänyt. Sitten seuraorganisaatiota tulee kehittää kaiken aikaa, niin sanottuja käsipareja tarvitaan arjen pyörittämiseen nykyistä enemmän, teesitti Kuusela.

Talous sanelee vaativassa Mestiksessa aina paljon. Tästä kaudesta Kisa tehnee puheenjohtaja Laakson mukaan pienehkön miinusmerkkisen tuloksen. Lekin kausibudjetti on luokassa 250 000 euroa. LeKi Hockey Oy laittaa keväälä osakeannin liikkeelle.

– Rahahan on Mestis-toiminnan jatkamiselle kulmakivi. Meillä on jonkin verran vanhoja rästejä, jotka tasettamme rasittavat. Osakeannilla tavoittelemme kunnianhinmoisesti noin 20 – 30 000 euron pottia, Laakso tiedottaa.

Kiakkien pelaajien sopimukset päättyivät kauden loppuun, mutta varmuudella useampi menneen kauden Kisan pelaajista jatkaa Lempäälässä.

– Liigaseurat Tappara, Ilves ja HPK ovat olleet yhteispeliimme tyytyväisiä, joten uskon hyvien yhteistyötuulten puhaltavan jatkossakin. Ensiksi ratkaisemme valmennusasiat, satsaamme osakeantiin ja aloitamme tulevan kauden joukkueen läjäämisen, teesittää Jukka Laakso seuraavien viikkojen askelmerkit.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?