Etelän koirakot kärsivät harjoittelumahdollisuuksien puutteesta

Kolme mitalia Pirkanmaalle valjakkohiihdon SM-kisoista

Miko Rinne ja belgianpaimenkoira malinoisuros Pelle (Dubion Oppfinnar-Jocke) lähdössä. Kuva: Mari Moisala

Voimakkaasti suosiotaan kasvattavan valjakkohiihdon Suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna Lieksassa. Mitalisijoille kohosi peräti kolme Tampereen Vetokoiraseuran (Taves ry.) koirakkoa: (katso video) Miko Rinne​ ja belgianpaimenkoira malinois Dubion Oppfinnar Jocke Lempäälästä (hopeaa, miehet C, 7.5 km), Satu Similä ja belgianpaimenkoira malinois Manouman Seymour Skinner Akaasta (hopeaa, naiset C 5 km) ja Taisto Leppälä​ ja belgianpaimenkoira malinois Ruutipussi Ilpo Ylöjärveltä (pronssia, miehet C 55, 5 km).

Seura sai lisäksi vielä sunnuntaina viestiltä hopeaa. Joukkueessa kisasivat Taisto Leppälä, Satu Similä ja Miko Rinne. Pirkanmaalaisten kisamenestystä voi pitää suoranaisena ihmeenä, sillä tänä talvena esimerkiksi Tampereella ei ole ollut käytettävissä yhtään valjakkohiihdon harjoitteluun osoitettua latua.

Osallistujia oli yli sata eri puolilta Suomea. Pirkanmaalaiskoirakot ovat sinnitelleet vuosia Suomen huipun tuntumassa, vaikka harjoitusmahdollisuudet ovat olemattomat.

Valjakkohiihto on vauhdikas talviurheilulaji, jossa vetovyöllä ja -liinalla hiihtäjään kiinnitetty koira vetää hiihtäjää. Valjakkohiihdossa nopeudet kasvavat suuriksi. Parhaimmillaan koirakot voivat edetä yli 40 kilometrin tuntinopeudella. Sekä koiralta että hiihtäjältä vaaditaan erinomaista fyysistä kuntoa ja niiden on harjoiteltava monipuolisissa ja vaativissa maastoissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?