Juhani Vesanen 18.2.1955 – 9.3.2017

Muistokirjoitus

Juhani Vesanen omisti elämäntyönsä fysioterapialle toimien yrittäjänä yli 30 vuotta. Kuva: Katariina Onnela

Lentopallon suuri mies ja fysioterapiayrittäjä Juhani Vesanen menehtyi pitkän sairastelun uuvuttamana torstain vastaisena yönä 9.3.2017 maaliskuisena talviyönä. Loppuun asti hän oli täynnä elämää ja uskoi tulevaan.

Juhani muistetaan hienosta henkilökohtaisesta lentopallourastaan lentopallon SM-liigassa ja Suomen maajoukkueessa. Peliuran jälkeen Juhani oli mukana vaikuttamassa Suomalaisessa lentopallossa. Seuratasolla hän vaikutti Tampereen Isku-Volleyn toiminnassa. Iskussa hän voitti Suomenmestaruuskultaa vuonna 1988. Hänet palkittiin mm. Opetusministeriön myöntämällä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristillä ja -mitalilla työstään urheilun ja liikunnan hyväksi.

Juhani omisti elämäntyönsä fysioterapialle toimien yrittäjänä yli 30 vuotta. Hän oli 1980-luvun alussa mukana perustamassa Suomen Urheilufysioterapeutit ry:tä. Arvostusta työstään ja yrittäjyydestään hän sai mm. vuoden 2011 fysioterapiayrittäjänä sekä Lempäälän vuoden 2013 yrittäjänä. Lempäälän yrittäjäyhdistyksen toimintaan aktiivisesti osallistunut Juhani oli myös runsas 20 vuotta sitten pystyttämässä Lempäälään jäähallia.

Henkilökohtaisessa elämässään Juhani oli aina heikoimpien puolella, ja hänet tunteneet muistavat hänet ihmisenä, joka oli aina valmis auttamaan. Kaikessa tekemisessään Juhanille oli oma perhe kaikista tärkein. Yhdessä vaimonsa kanssa he kasvattivat neljä poikaa, ja viime vuosina kuusi lastenlasta olivat hänen silmäteränsä.

Neljä omakotitaloa ja kaksi kesämökkiä rakentanut Juhani aina sai aina aikansa kulumaan. Vapaa-ajallaan Juhani oli tuttu näky Lempäälän Kirkkojärvellä veneellä jigivapojen kanssa ja mailoineen golfkentällä. Lentopallon arvokisoja hän kiersi aivan viime aikoihin asti tutussa miesporukassa.

Juhani Vesasta jäävät kaipaamaan Tiina-vaimo, pojat Lasse, Anssi, Ossi ja Jussi vaimoineen, lastenlapset, isä, sisko perheineen, työkaverit sekä iso joukko ystäviä.

”Tämä on vain elämää ja tästä mennään eteenpäin”, Juhani tapasi aina sanoa.

Juhanin hautajaiset ovat Lempäälän kirkossa perjantaina 31. maaliskuuta. Sen jälkeen on muistotilaisuus perheen kesken.

Johanna Vesanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?