Seniorit menivät bussilla

Vesilahden kunta tarjosi senioreille tutustumismatkan joukkoliikenteeseen

Opastus joukkoliikenteen käyttöön tuli tarpeeseen. Kuva: Riitta Vatanen

Tampereen joukkoliikenneuudistuksen jälkeen bussilla kulkeminen tuntui monesta vesilahtelaisesta seniorista hankalalta. Vaikeaksi koettiin muun muassa matka Pirkkalaan. Uusi vyöhykejako ja seniorihinnoittelu ovat kuitenkin vesilahtelaisille hyödyllisiä, joten kunnan senioreille järjestettiin kaksi opastettua bussikokeilua.

Helmikuun ja maaliskuun 8. päivänä lähtivät seniorit oppaidensa Lea Karlssonin, Marjatta Ropon ja Riitta Vatasen kanssa matkaan. Bussi numero 55 starttasi Narvasta ja ajoi Kirkonkylän kautta Tampereen linja-autoaseman pysäkille. Siitä matka jatkui bussilla numero 1 Taysin pysäkille, jonka jälkeen joukko siirtyi tien toiselle puolelle ja suuntasi takaisin linja-autoasemalle.

Samalta pysäkiltä lähti edelleen bussi numero A1 kohti Pirkkalan terveyskeskusta. Koska pysäkki on noin 300 metrin päässä terveyskeskuksesta, senioritalo Pihlajamäen kohdalla, kävivät matkalaiset oppaan johdolla varmistamassa varsinaisen kohteen sijainnin.

Bussien käyttö tehtiin mahdollisimman helpoksi, eikä bussin numero 55 lisäksi muistiin tarvinnut painaa kuin numero yksi. Kaikilla busseilla numero 1 pääsee Taysiin ja sieltä Koskipuistoon ja Tampereen linja-autoasemalle. Pirkkalan terveyskeskukseen pääsee busseilla 1, 1A, 1B, 1C

Matkan aikana ryhmän kanssa käytiin läpi muun muassa pysäkkien opasteita, vyöhykkeitä, aikatauluja, hinnoittelua ja matkakortin käyttöä. Mukana olleista 35 seniorista noin 15 hankki matkan aikana oman matkakortin.

Bussimatkalaiset kiittelivät opastettua kierrosta hyödylliseksi ja samalla sosiaaliseksi tapahtumaksi. Joukkoliikenteen kehittämiseksi esitettiin ajatuksia, että jotkut bussit voisivat kulkea Tottijärven kautta Narvaan ja sieltä Kirkonkylälle ja päinvastoin. Narvasta toivottiin myös kulkua aamubussilla seniorihintaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?