Hiihtokausi jatkui nuorekkaasti Vierumäellä

LeKi:n nuorisosiiven kilpakausi jatkui Heinolan Vierumäen laduilla SM-viesteillä ja Koululiikuntaliiton mestaruustaistoilla.

Sarjan N20 viestitrio Henna Mettalo, Sanni Alatalo ja Klaara Leponiemi  lähti tavoittelemaan SM-kilpailussa kärkisijoja. Joukkue sinänsä oli jo saavutus, koska Lempäälän Kisalla ei ole ainakaan 20 vuoteen ollut SM-viestissä N20-joukkuetta.

Perinteisellä käydyn 3×3 kilometrin viestin aloitti Mettalo.  20 joukkueen alkurytinässä hän pääsi mielestään hyvään asemaan. Muutaman sadan metrin päästä tuli ahdasta. Sukset ja sauvat kalisivat, ja Mettalo  kaatui suoraan mahalleen.

Välineet eivät särkyneet, ja hengityskin salpautui vain toviksi, mutta Mettalo tipahti viimeiseksi. Hän hiihti pari kiinni, ja kun seuraavat hiihtivät ongelmitta, sijoitus oli lopulta komeasti kuudes.

Ikätoverien Valtteri Niskasen, Jaakko Hyrkäksen ja Eetu Tolvasen 5×5 kilometrin viesti kaatui uusiin sauvasääntöihin. Aloittajana olleen Niskasen sauva mitattiin osuuden jälkeen inansa liian pitkäksi, mikä tiesi hylkyä. Viesti jatkui LeKi:n kannalta ihan hyvin sijoituksen 13.–15. paikkeille, mutta tiukkojen pykälien jälkeen suoritus lopulta hylättiin.

 

KLL:n kisat olivat eräänlainen toisinto Hakkarissa kolme viikkoa sitten järjestetyistä Hopeasompa-finaaleista. Osallistujia oli vähemmän, mutta palkintopalleilla samoja nimiä. ”Hoppareissa” edustetaan seuroja, KLL-kisoissa kuntia. Sotkamo hallitsi, koska siellä toimii hiihtäjiä vetävä urheilulukio.

Lempäälän Sääksjärven koulua käyvät Hetta ja Hilla Niemelä kisailivat hienosti: Hetta voitti 13-vuotiaat, Hilla oli 16-vuotiaissa neljäs, ja lisäksi Hiihtoliiton piirien välisessä nuorisoviestissä Hämeen voittojoukkueen ankkurina. Sisarukset edustavat normaalisti Kisaa kuten muutkin ”täkäläiset” KLL -hiihtäjät. Leevi Lampén hiihti sijalle 11. sijoittuneessa Hämeen kakkosjoukkueessa.

Roope Niskanen hiihti sijalle 14. sarjassa P13, Atte Urvanta oli 32. (P14), Samuel Suoniemi 36. (P15), Jaakko Hyrkäs 31. (M18), Valtteri Niskanen 28. (M20). Sarjassa N20 Sanni Alatalo oli neljäs ja Klaara Leponiemi kymmenes. Sarjoissa oli 40–50 ikäluokkansa kärkihiihtäjää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?