Lempäälä-talo–Kangasala-talo

Vastaavatko tilat nimeä? Kangasala-talossa on konserttisali, taidemuseo, erilaisten näyttelyiden galleriatilat sekä lämpiö, jotka soveltuvat esimerkiksi juhlien ja messujen järjestämiseen ja palvelevat kuntalaisia ja matkailijoita.

Lempäälä-taloon ei ole suunniteltu mitään tällaisia tiloja. Sinne on tulossa kunnan keskushallinnon hallintotilat työntekijöille sekä kirjasto. Valtuustosalikin sijoittuu uuteen lukioon. Parkkihallin parkkitilat täyttyvät työntekijöiden autoista niin kuin nykyisetkin virastotalon parkkipaikat.

Kirjaston valtion raha-avulla koitetaan toteuttaa monumentti eli kunnan virastotalo. Hinta-arvio on noin 20–25 miljoonaa euroa. Kirjasto meillä on jo. Onko se suurinvestointi, jonka kuntalaiset haluavat? Kirjaston ja muita hallinnon tiloja voisi rakentaa Piippo-keskukseen, missä jo on yläkerrassa isot ja toimivat tilat erilaisille tapahtumille ja juhlille.

Sote-uudistuksen myötä esimerkiksi Kangasalta siirtyy noin 700 vakanssia uuteen maakuntahallintoon ja näin tulee myös varmaan Lempäälässäkin käymään. Lisäksi rakennus ja muut lupa-asiat siirtyvät sähköisiksi, joten ns. virastolla käynnit vähenevät. Varmaankin myös muilla osa-alueilla näin tulee tapahtumaan.

Toimistotilojen lisärakentaminen tässä muutosprosessissa vastaa tuskin kuntalaisten tarvetta palveluille. Yleisen käsityksen mukaan kuntalaisten suurin tarve on uimahalli. Luopumalla Lempäälä-talon rakentamisesta jäisi hyvin rahaa uimahalliin ja muihin kuntalaisia paremmin palveleviin hankkeisiin.  Lempäälä- talon voisi sitten toteuttaa, kun sen nimi ja palvelut kohtaisivat kuntalaiset.

En vastusta kuntakeskustan kehittämistä oikealla tavalla huomioiden kuntalaisten oikeat tarpeet.

 

Vesa Papinsaari

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?