Lempäälän Energialle kunnalta takaus lähes 10 miljoonan lainalle

Laaja aurinkopaneelikenttä on suunniteltu sijoitettavaksi Marjamäen alueelle.

Lempäälän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se päättää myöntää Lempäälän kunnan energiapoliittisen hankkeen investointia varten Lempäälän Energia Oy:lle enintään 9,7 miljoonan euron rahoituslaitoslainan takauksen enintään 20 vuoden laina-ajalle.

Kunnan takausta hakenut Lempäälän Energia Oy kuuluu Lempäälän kuntakonserniin. Yhtiö on Lempäälän kunnan omistaman Lempäälän Lämpö Oy:n tytäryhtiö.  Lainaa yhtiö ottaa energiaomavaraisuushankkeen edellyttämiä investointeja varten.

Energiaomavarainen Lempäälä -hankkeessa rakennettaisiin uudenlainen energiaomavaraisuuteen perustuva energiajärjestelmä, johon sisältyy Marjamäen teollisuusalueella neljän megawatin aurinkopaneelikenttä, 116 kilowatin polttokennoja, kahdeksan megawatin kaasumoottoreita ja akusto, jolla turvataan aurinkopaneelikentän hetkelliset tehomuutokset. Sähköverkon ohjaus ja verkkorakenne toteutettaisiin älykkäänä sähköverkkona.

Työ- ja elinkeinoministeriö on tänä vuonna valinnut Lempäälän tulevaisuusohjelman hankkeen yhdeksi valtakunnalliseksi kärkihankkeeksi. Ministeriö tukee uusiutuvan energian ja uuden energiateknologian investointihankkeita. Myönnetty 39,7 miljoonan euron tuki jakautuu 11 eri energiakärkihankkeelle. Lempäälän Energian Energiaomavarainen Lempäälä -hankkeelle myönnetty tuki on 4,74 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?