Kyky ennakoida tulevaa kehitystä on valtuutetulle tärkeä

Luin listaa Lempäälän kuntavaaliehdokkaista. Yhden nimen kohdalla pysähdyin ja muistini kaartoi 1990-luvulle. Ensin vuonna 1990 Lempäälän aloitteesta päätettiin yksimielisesti jätevesien johtamisesta Tampereelle, mutta vuonna 1995 pyörrettiin tehty päätös ja päätettiin ryhtyä suuriin investointeihin Kuokkalankosken partaalla sijaitsevaan puhdistamoon.

Meitä oli vain viisi valtuutettua, jotka vastustimme tätä ja olisimme halunneet johtaa Lempäälän jätevedet Tampereelle puhdistettavaksi. Kunnanvaltuustossa kesäkuussa 1995 Ritva Palmu teki siitä esityksen ja Asko Ojakoski kannatti sitä. Äänestyksessä esitystä kannattivat lisäksi Veikko Kivelä, Timo Murkka ja allekirjoittanut. Hävisimme äänestyksen 30 – 5.

Jo hyvän aikaa on laajemminkin tunnustettu, että olisi ollut viisasta johtaa jätevedet Tampereelle ja viime kesäkuussa Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n osakassopimuksen, missä todetaan, että puhdistamon ja siirtoviemäreiden valmistuttua muun muassa Lempäälän jätevedenpuhdistamosta voidaan luopua. Olisihan siinä miljoonia säästetty ja vesistömme pidetty puhtaampana, jos se päätös olisi tehty jo yli 20 vuotta sitten.

Kyky ennakoida tulevaa kehitystä on valtuutetulla tärkeä ominaisuus. Onhan se hyvä, että ehdokaslistalla on ainakin yksi sellainen nimi, jolla on näyttöä siitä.

Raimo Sirén
kunnallisneuvos
Lempäälä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?