Lempäälä soi kajahtaa ensi kesänä 19. kerran

Juhani Laurila, Kirsti Uoti ja Debra Gomez-Tapio tarkastavat vielä, että tulevan kesän ohjelmistossa ei ole päällekkäisyyksiä. Kuva: Erkki Koivisto

Seppo Ruohonen laulaa, Regina Glazunova soittaa pianoa, Erik T. Tawaststjerna ja Hui-Ying Liu-Tawaststjerna esiintyvät duokonsertissa, Forum-tapahtuma kokoaa lahjakkuudet, Kay Stonefelt vetää perkussiokurssin ja Debra Gomez-Tapio, Janek Öller sekä Ilpo Laspas vanhan musiikin kurssin…

Nuoret muusikot voivat ilmoittautua vielä toukokuun puoliväliin saakka nimekkäiden musiikkimaestrojen Lempäälä soi -tapahtumassa vetämille kursseille. Lisäksi Lempäälä soi tarjoaa lukuisia ilmaiskonsertteja kaikelle kansalle.

Ohjelma noudattaa aikaisempien kertoja. Laulun, pianon, vanhan musiikin mestarikurssit ja konserttisarja kajahtavat ilmoille 12.6.–29.7., Lempäälä Soi -tapahtumaa vietetään tänä kesänä 19. kertaa Lempäälän kunnan, seurakunnan ja Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:n yhteistyönä. Perinteiset musiikkileirit alkavat kesäkuun puolivälissä ja kestävät haina heinäkuun lopulle.

Kesä-heinäkuun taitteessa Lempäälän kansoittavat jälleen puolentoista viikon mittaisen Forum-tapahtuman venäläiset, valkovenäläiset, ukrainalaiset ja liettualaiset nuoret muusikot, jotka professoriensa opastuksella pitävät sekä seminaareja, oppitunteja, kilpailuja että konsertteja.

Lempäälään tulee tänä vuonna laulajia ja heidän säestäjiään sekä pianisteja, viulisteja, puhallinsoittajia ja kamarimuusikoita.

Mestarikurssien sarja on puolentoista kuukauden mittainen. Oopperalaulua opettaa Seppo Ruohonen; kurssin pianistina on Tuuli Takkala. Pianon mestarikurssien opettajina ovat professori Erik T. Tawaststjerna ja tohtori Hui-Ying Liu-Tawaststjerna.

– Joka vuonna Lempäälään ja Lempäälä soi -tapahtumaan saapuneet Tawaststjerna ja Liu-Tawaststjerna  pitävät yhdeksäs päivä heinäkuuta oman konsertin. Sen teemana on Suomi 100 vuotta, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Juhani Laurila.

Nuorten pianistien kurssin opettaja on viimevuotiseen tapaan Regina Glazunova Pietarista.

– Hänen kurssilleen heinäkuun loppupuolella saapuu meidän kaukaisiksi vieraiksemme seitsemän kurssilaista  Grönlannista huoltajineen. He ovat tykästyneet Lempäälään paikkakuntana.

Debra Gomez-Tapio pitää vanhan musiikin kurssin laulajille, sekä yksilöille että ensembleille. Huilisti Janek Öllerin kurssi on ensisijaisesti yhtyekurssi nokkahuilisteille. Vanhan musiikin kurssien säestäjänä toimii Ilpo Laspas, cembalo ja urut. Ohjelmistona on musiikki keskiajan, renessanssin ja barokin ajalta.

Noin 20 tilaisuuden konserttisarja koostuu perinteisesti kursien opettajien ja oppilaiden pitämistä soolo- ja duo-konserteista sekä muiden suomalaisten ja kansainvälisten mestareiden pitämistä tilaisuuksista. Konserttisarjassa suurin osa on ilmaiskonsertteja.

– Uutuutena on tänä kesänä lyömäsoitin- eli perkussiokurssileiri Lempäälään ympäri maailmaa saapuvalle kuudelletoista Rotary-vaihto-oppilaalle. Heinäkuun alussa pidettävän kurssin opettajaksi on saatu perkussiokoulutuksen huippuosaaja USA:sta, Fedonian yliopiston professori Kay Stonefelt, jonka oppilaita kuullaan muun muassa Kuokkalankosken markkinoilla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.