Rohkeasti eteenpäin

Marian kutsuminen Jeesuksen äidiksi on häkellyttävä kertomus siitä, kuinka Jumalan todellisuus murtautuu pienen ihmisen elämään. Tilanne kertoo Jumalan rakkaudesta ja valinnasta. Minua tuo tapahtuma muistuttaa siitä, että Jumala tahtoo minunkin elämälleni hyvää. Hämmentävässä ja käsittämättömältä tuntuvassa tilanteessa Maria sanoo: ”Olen valmis tekemään mitä tahansa hän (Jumala) haluaa”. Maria on hieno esimerkki rohkeudesta ja luottamuksesta.

Rukoilen usein ”tapahtukoon sinun tahtosi”. Mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että toisinaan huulet rukoilevat eivätkä sydän ja ymmärrys pääse siihen mukaan. Tarkoitanko todella mitä rukoilen? Maria puolestaan tarjosi itsensä ehdottomalla luottamuksella Jumalan käyttöön. Uskoi, vaikkei nähnyt. Tämä on ainakin minulle usein mahdotonta, mutta ”Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut ja tutkisteli niitä”.

Elämässä on paljon asioita, kysymyksiä ja ongelmia, jotka aiheuttavat epävarmuutta. Asioita, jotka saavat ymmälleen. Työssä joudumme joskus suurten haasteiden eteen. Lasten kasvatuksessa tulee ahdistavia mutkia vastaan. Sairastuminen tai läheisten asiat saavat meidät murheelliseksi. Kun kätkemme nuo asiat rukouksin sydämeemme, Jumala voi vaikuttaa niin, että löydämme suunnan, saamme uuden rohkeuden. ”Myös Henki auttaa meitä, jotka olemme heikkoja. – – – Henki itse kuitenkin puhuu meidän puolestamme sanattomin huokauksin.”. Salatulla tavalla Jumala vaikuttaa olosuhteisiin ja myös meidän asenteisiimme, ajatuksiimme, tahtoomme ja tekemisiimme. Ja sitä kautta hän voi näyttää meille tietä vaikeuksien lävitse. Kun meidät johdetaan haasteiden keskelle, viesti jonka Maria sai, on elintärkeä meillekin: ”Jumalalle ei mikään ole mahdotonta”. Marian rohkeus haastaa minut tänään luottamaan Jumalaan ja hänen mahdollisuuksiinsa.

Matti Vehviläinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?