Henkka ja Joona vastaan Eemeli

Kuva: Juha Raunio
Muisto kolmen vuoden takaa, kun tuoreet 20-vuotisten maailmanmestarit, hyökkääjä Henrik Haapala ja huoltaja Janne Jansson kaulailivat. Nyt miehet ovat vihollisleireissä, kun Haapala haluaa johdattaa maaleillaan Tapparan jatkoon ja Jansson puolestaan huoltohommillaan avittaa Ilvestä eteenpäin.

Pirkanmaalainen jääkiekkokansa elää huikeaa huumaa, kun Tampereen gigantit Tappara ja Ilves mittelevät Liigan puolivälierissä, kumpi etenee jatkoon ja pääsee tavoittelemaan SM-kultaa ja Kanada-maljan kohottelua. Tätä kirjoitettaessa tilanne voitoissa on yllättäen altavastaajan eli Ilveksen eduksi 2 – 1, jatkoon pääsee neljällä voitolla.

Tamperelaisessa kiekkokahinassa lusikoi myös kaksi Lempäälän miestä eli Tapparan Henrik Haapala ja Ilveksen Eemeli Suomi. Lempäälän Kisan koulima 23-vuotias Haapala pelasi ilmiömäisen runkosarjan. Haapala voitti pistepörssin saldolla 15 maalia ja 45 syöttöä. Pudotuspeleissä hän on iskenyt kaksi syöttöpistettä. Maajoukkuepelejäkin ”Henkalle” on tullut kuusi kappaletta tällä sesongilla.

–Ilves on ollut hyvä, näitä pelejä ei säkällä voiteta, pelkisti Haapala ottelusarjan hengen medialle viime lauantaisen 1 – 2-tappio-ottelun jälkeen.

Joona Luodolle kuluva sesonki on ollut selkeä läpimurto maan kansalliseen kiekkoeliittiin. Läpimurto ensiksi Mestiksessä Kisan nutussa (5+3), sitten debyytti SM-liigassa (5+1) ja kirsikkana kakussa 20-vuotisten MM-kisapaikka, missä syntyi tehot maali plus syöttö. Liigan pudoptuspeleissä Luoto on ollut kokoonpanossa kahden ottelun verran. Junuori-uransa Luoto aloitti Kisassa, kunnes siirtyi C-ikäisenä Tapparaan.

Eemeli Suomi puolestaan eli hankalann runkosarjan, kuten koko Ilveksen joukkuekin. Suomella oli pitkä maaliton putki lokakuusta maaliskuuhun, koko runkosarjassa syntyi yhteensä 14 tehomerkintää. Pudotuspeleissä otteitaan huikeasti petrannut Suomi on onnistunut maalinteossa kahdesti. Suomi ei ole ollut LeKin juniorimyllyssä, vaan on koko uransa edustanut Ilvestä pikkunaskalista lukien.

Lempäälän Kisan Mestis-nutustakin molemmilla on kokemusta. Haapala kävi kaudella 2012 – 13 pelaamssa neljä ottelua, mistä tuli plakkariin yksi syöttöpiste. Suomi puolestaan pelasi yhden ottelun viime sesongilla ilman tehomerkintöjä.

Viime lauantaisista Ilveksen ja Tapparan rosterissa olleista pelaajista peräti 19 on edustanut jossain vaiheessa Mestis-LeKiä. Kaikkiaan kokoonpanossa oli 42 pelaajaa, joten prosenttiosuus on huimat noin 45.

Naisten maajoukkue matkasi Kanadaan MM-turnaukseen, mukanaan LeKi-juurinen Jenni Hiirikoski, jonka voidaan perustelluin syin sanoa olevan tällä hetkellä maan paras naisjääkiekkoilija.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?