Talven viimeiset hiihdot kisailtiin viikonvaihteessa Tampereella ja Tammelassa

Hämeen hiihdon kalenteri päättyi

Hämeen nuorisoviestin järjestäminen Kaupin tykkilumiladulla oli hiuskarvan varassa. Kilometrin pituisella, kovapintaiseksi kylmettyneellä ladulla Pyrintö kuitenkin kykeni viemään viestin läpi ilman haavereita.

14 joukkueen viestissä LeKi hiihti maaliin kolmantena. Virallinen sijoitus Ylöjärven Ryhdin voittamassa hämäläisviestissä oli toinen, koska edelle ehtinyt Pargas If hiihti kilpailun ulkopuolisena. Liki lumettoman Paraisten juniorit tapaavat hakeutua sisämaan kilpailuihin.

20 kilometrin mittaisessa nuorisovestissä on osuudet tytöille ja pojille sarjoissa 10, 12, 14, ja 16 vuotta. LeKi:n joukkueessa hiihtivät Atte Urvanta, Lotta Tolvanen, Antti Urvanta, Oona Kaikkonen, Oliver Kaikkonen, Hetta Niemelä, Leevi Lampén ja Hilla Niemelä.

Tammelassa järjestetty maakuntaviesti saatiin viedä läpi Kauppia paremmilla laduilla. Tammelan Ryske oli työstänyt 2,5 kilometrin kierroksen yllättävän hyvään kuntoon pois lukien lämpövoimalan likaama ja vetinen 150 metriä.

Hämeen viestin voitti perinteisesti Valkeakosken Haka takanaan Ylöjärven Ryhti ja Tampereen Pyrintö. Viesti jouduttiin siirtämään talven mittaan kahdesti. Osin siitä syystä Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Lempäälän Kisa – molemmat viime vuosina kärkikahinoissa – eivät nyt saaneet viivalle joukkueita.

Maakuntaviestin ”lämmittelyksi” käydyssä 12-vuotiaiden pikaviestissä LeKi:n ykköjoukkue oli toinen ja kakkonen kuudes. Ykkösessä hiihtivät Otso Luodelampi, Ella Noora Haapalehto, Antti Urvanta, Oona Kaikkonen ja kakkosessa Aapeli Karislahti, Emilia Ylilehto, Oliver Kaikkonen ja Lotta Tolvanen.

Hiihdon kilpakausi jatkuu vielä pohjoisempana. Ensi viikonvaihteessa hiihdetään Kontiolahdella SM-viestejä ja pitkiä matkoja myös Lempäälän Kisan hiihtäjien voimin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?