Älä nuori huoli – kyllä sinua kuunnellaan!

Lempäälän lukiossa järjestettiin oivallinen Politiikan tori -tilaisuus, jossa lukion 2. vuosikurssin opiskelijat pääsivät tutustumaan lähes kaikkiin eduskuntapuolueisiin muutamaa valitettavaa poikkeusta lukuun ottamatta. Lempäälän Kokoomuksesta me paikalla olleet ehdokkaat (Jocka Träskbäck, Janni Huura, Totti Hämäläinen sekä Johanna Lundán) haluamme suuresti kiittää lukiota aktiivisuudesta ja mahdollisuudesta esittäytyä.

Kokoomuksen rastilla päätimme aidosti kuunnella nuoria oman asiamme paasaamisen sijaan. Aktiiviseen keskusteluun kuuluu myös kuuntelu. Leijonan luola -tyyppinen tehtävämme heitti nuorille pohdittavaksi haasteen: idea, joka tekee Lempäälästä paremman paikan. Tiimit saivat sparraajikseen ”leijonat” eli ehdokkaamme. Tiimit saivat innovointinsa päätteeksi myydä ajatuksensa leijonille, minkä jälkeen päätettiin voittajaidea jokaisesta ryhmästä.

Nuorten kuunteleminen osoittautui jälleen huippuratkaisuksi. Kaikilla vaikutti olevan hauskaa ja me saimme tuoreita ideoita ja mielipiteitä ihan arkisiinkin asioihin. Leijonia haastettiin kiitettävästi, kun lukiolaiset pohtivat syvällisesti myös eri ideoiden (esimerkiksi uimahallin tai yläasteen) rahoitusta ja toteutusmallia.

Neljä voittajaideaa nousi ylitse muiden: monitoimihalli, yläaste, nuorisokahvila ja kunnolliset nuorisotilat. Kaikkien palaute oli saman henkistä: Lempäälän tulisi olla nuorisoystävällisempi paikka ihan pienillä teoilla. Tällä hetkellä kaikki viihde ja viihtyisyys haetaan Tampereelta, eikä kunnollista oleskelutilaa esimerkiksi yläasteikäisille ja nuorille aikuisille ole Lempäälässä.

Napsimme myös ajan hengen mukaisesti selfiet sosiaaliseen mediaan interwebsin valtaväylille. Lukion omassa Facebook-ryhmässä on muutama sananen lisää ideoista ja omaa suosikki-ideaansa voi kannustaa tykkäämällä. Ideat on tuotu myös Kokoomuksen ehdokkaiden tietoon. Näistä keskustelemme yhdessä ja pyrimme aidosti ajamaan nuorten asioita.

Totti Hämäläinen
ylpeä lukion kasvatti ja Kokoomuksen kuntavaaliehdokas (61)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?