Bussi kääntää Laasonportilla tai Virta-kampuksella

Linja 50 tarvitsee rakennetun kääntöpaikan. Linja 55 liikennöi talvikauden alusta lähtien myös sunnuntaisin.

Veijo Niemi (ps.) kertoi kunnanvaltuuston kokouksessa 29. maaliskuuta joukkoliikennelautakunnan samanpäiväisistä päätöksistä.

– Kävin joukkoliikennejohtaja Mika Periviidan kanssa tänään keskustelun ennen lautakunnan kokousta ja hän ilmoitti, että nyt on Lempäälän kunnan ihan itse päätettävissä oleva asia käykö tämä linja 50 kääntymässä Virta-kampuksella vai Laasonportilla. Mutta jos se käy kääntymässä Laasonportilla, niin se linja-auto ei saa siellä peruuttaa, vaan sinne on sitten kunnan rakennettava kääntöalue. Muuten se käy ilman lisäkustannuksia. Tämä on selkeä edellytys siihen.

Linjan vuorotarjontaa muutetaan niin, että arkipäivisin ruuhka-aikaan liikennöidään 15 minuutin välein ja muulloin 30 minuutin välein aikaisemman koko päivän 20 minuutin vuorovälin sijaan. Lempäälän keskustassa liikennöidään talvikauden alusta lähtien reittiä Tampereentie – Lemponkatu – Puistokatu – Valkeakoskentie – Tampereentie. Arkipäivinä osa vuoroista ajetaan tunnuksella 50B Lempäälän keskustasta Valkeakoskentien suuntaan. Linjan päätepysäkki sijaitsee siis joko Virta-kampuksella Saarentiellä tai Lempäälän Laasonportin alueella, riippuen siitä kumpaan paikkaan kääntöpaikka kesällä 2017 rakennetaan.

Linjan 50 reittimuutos Lempäälän keskustassa Puistokadulle toteutetaan, koska radan itäpuolella on jo useita päivittäisasiointikohteita sekä kerrostaloasutusta. Keskustan kehittämisessä painottuvat tulevina vuosina juuri radan itäpuoliset alueet.

Kävelyetäisyys radan itäpuolelta joukkoliikennepysäkille lyhentyy selvästi kävelyetäisyyksien pysyessä radan länsipuolella keskimäärin lähes ennallaan. Reittimuutos osalle vuoroista Valkeakoskentien suuntaan on tarpeellinen, koska Virta-kampus otetaan käyttöön elokuussa 2017.

Linja 55 alkaa talvikaudella liikennöidä sunnuntaisin tunnin välein. Linjan reitti muuttuu myös. Uusi reitti Tampereentie – Lemponkatu – Puistokatu – Valkeakoskentie – Tampereentie lyhentää hieman Vesilahdelta Virta-kampukselle tulevien kävelymatkaa.

Joukkoliikenteen talvikauden aikataulut ovat voimassa 14.8.2017 – 3.6.2018.

Linjojen 50  ja 55 liikennöinnintisopimuksen optiokausi päätettiin ottaa käyttöön ja niiden liikennöinnistä vastaa Länsilinjat Oy. Sopimus on kolmivuotinen  ja se on voimassa heinäkuun alusta 2018  toukokuun loppuun 2021 asti.

Väinö Paunu Oy:n Tampere-Urjala ja Urjala-Tampere vuorot liitetään Nysse-lippujärjestelmään 5. kesäkuuta 2017 alkaen. Alueellisesti vuorot täydentävät joukkoliikennetarjontaa tien 190 varressa Lempäälän kunnan eteläosissa, missä ei ole tällä hetkellä Nysse-liikennettä lainkaan. Vuoroissa käytetään Nysse-lippualueella linjatunnusta 54.

edit. 31.3.17 klo 9.04 tarkennus Veijo Niemeltä. Joukkoliikennejohtajan nimi on Mika Periviita. Ei Perivirta. Selvennys myös sitaattiin, jossa puhuttiin bussin kulkemisesta ilman lisäkustannuksia Laasonporttiin. Kustannukset tulevat vain kääntöpaikan rakentamisesta.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?