Äänestäjillä on valta vaikuttaa

Kiitos Kokoomuksen pois jääville valtuutetuille hyvästä yhteistyöstä vuosien aikana sekä historian muistelemisesta. Hyvä on katsoa taaksepäin, mutta myös eteenpäin. Päättyvällä valtuustokaudella Lempäälässä on saatu aikaan hyviä tuloksia ja varmasti uudella valtuustokaudella on tavoitteena saada aikaan yhtä tuloksekasta yhteistyötä. Päättyneellä kaudella Lempäälä on edelleen valittu hyvin menestyneiden joukkoon niin elinkeinopolitiikassa kuin asuinkuntanakin. Meidän kaikkien on hyvä muistaa, että äänestäjät antavat valtuudet työn jatkamiselle.

Historiasta voidaan muistaa myös se kerta, kun Kokoomuksesta tuli suurin puolue, mutta silloin siellä ei haluttu kunnanhallituksen puheenjohtajuutta, vaan kunnanvaltuuston puheenjohtajuus oli silloisten henkilöiden valinta. Vaalien tulosta voidaan tarkastella monella tavalla, mutta viime vaiheessa puolueiden välisten neuvotteluiden tulokset vaikuttavat paikkojen jakautumiseen. Jotkut varmasti muistavat senkin, että viime vaalien voittaja paikkamäärissä (12 valtuutettua) oli Kokoomus, mutta se ei neuvotellut toiseksi suurimman (10 valtuutettua) eli demareiden kanssa lainkaan.

Lautakuntien ja jaostojen puheenjohtajuuksien ohella on hyvä muistaa myös tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajuudet. Lautakuntia Lempäälässä on viisi. Niissä puheenjohtajuudet ovat seuraavat: Tekninen lautakunta (kesk), Kasvatus- ja opetuslautakunta (kok), Sosiaali- ja terveyslautakunta (sdp), Vapaa-aikalautakunta (kesk) ja Tarkastuslautakunta (ps). Lisäksi on Keskusvaalilautakunta (kok), jonka työ liittyy erilaisiin vaaleihin. Jaostoissa jako on Kaavoitus- ja rakennusjaosto (sd), Ympäristöjaosto (kok) ja Toimitusjaosto (kesk). Näiden lisäksi ovat kunnan yhtiöiden hallitukset, joissa puheenjohtajuudet ovat: Lempäälän Kehitys (sdp), Lempäälän Lämpö (kok) ja Kiinteistö Oy Sirkkavuori (kd). Kompensaationa valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajuuksista Kokoomus sai molempien ykkösvarapuheenjohtajuudet. Lisäksi Kokoomus luovutti heille tarjotun puheenjohtajuuden tarkastuslautakunnassa perussuomalaisille. Yhtiöiden hallituspaikat eivät ole olleet vaalien jälkeisten neuvotteluiden piirissä. Olisiko lehtikirjoituksessa kuitenkin kysymys myös vallanhalusta? Vai mistä?

Tärkeää on huomata myös se, että äänestäjät eivät niinkään ole kiinnostuneita siitä, keitä eri paikoille valitut henkilöt ovat, vaan siitä, pitävätkö heidän äänestämänsä henkilöt ja puolueet lupauksensa vai eivät. Toki sillä on merkitystä, ketkä ääniä saavat, mutta sitä vastuullisempia valittujen henkilöiden tulee olla päätöksenteossaan. Lempäälän Demarit ovat valmiit neuvottelemaan ja yhteistyöhön kaikkien niiden puolueiden kanssa, jotka ovat Lempäälässä asettaneet ehdokkaita. Meidän tavoitteenamme on itsenäinen, menestyvä ja heikoimmankin kuntalaisen huomioon ottava kunta. Uudellakin kaudella vaikutamme Lempäälän asukkaiden ja kunnassa toimivien yritysten hyvinvointiin ja palveluihin.

Lempäälän Demarit
neuvottelijoiden edustajat
Tuula Petäkoski-Hult
Kari Virtanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?