Lempääläläiset tanssikoulut loistivat Arktiset Askeleet tanssikatselmuksessa

Dance Actions Juniors opettajansa kerttu Peiposen kanssa.

Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n järjestämä valtakunnallinen Arktiset askeleet -tanssitapahtuma tanssittiin 1.–2. huhtikuuta Oulussa. Tanssitapahtuma keräsi paikalle viikonloppuna yli 500 eri tanssilajin nuorta harrastajaa, ammattiopiskelijaa ja opettajaa sekä runsaan joukon muuta yleisöä ympäri Suomen.

Tanssitapahtuman pääosassa oli tanssikatselmus, joka ajoittui kahdelle päivälle. Tanssikatselmuksessa nähtiin 55 teosta, jotka esiraati oli valinnut 258 lähetetystä teoksesta. Katselmuksen arviointiraadissa olivat Henri Sarajärvi, Arja Tervo, Marjo Terästö ja Milla Virtanen sekä tanssinopettajaopiskelija Taina Ala-Ketola.

Tapahtuman taiteilijavieraat Katja Koukkula & Jussi Väänänen.

Latin Actions opettajansa Minna Tantun kanssa.

Tanssikatselmuksen lisäksi tapahtumaviikonloppu sisälsi muun muassa erilaisia osallistujille suunnattuja työpajoja sekä tanssin ammattilaisille ja alan opiskelijoille suunnatun seminaarin Taiteen tatsi nuoressa tanssissa. Lisäksi vuoden 2017 taiteilijavierailijat Jussi Väänänen ja Katja Koukkula esiintyivät sekä tapahtuman avajaisissa että loppunäytöksessä ja pitivät taiteellista työskentelyään avaavan työpajan.

Lempäälästä mukana katselmuksessa olivat Tanssikoulu Dance Actions sekä Pirkanmaan Tanssiopisto. Dance Actionsilta tapahtumaan valittiin kolme teosta. Lempääläläis-tamperelainen latinoshow-ryhmä Latin Actions palkittiin tapahtumassa kunniakirjalla. He esittivät Minna Tantun ja Markku Luttisen koreografian Daydreamers. Dance Actionsiltä palkittiin kunniakirjalla myös Dance Actions Juniors ja Blue Ocean -koreografia, jonka ovat tehneet Joel Alalantela ja Kerttu Peiponen.
Pirkanmaan Tanssiopistolta mukaan tapahtumaan valittiin yksi teos. Kalassa -nimisen koreografian oli tehnyt Outi Vilonen. Heidät palkittiin 250€ stipendillä. Kaikki kolme palkittua teosta saivat myös kunnian esiintyä loppunäytöksessä.

Latin Actions merimieshenkisissä asuissaan valmiina esitykseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?