Vastaus Raimo Sirenille kirjoitukseen 29.3.2017

Menneisyyden luurankoja kaivelemalla yrität määrittää tulevaisuuden näkijää. Jätevesien Tampereelle johtamisen suhteen unohdat että Lempäälän puhdistamon saneeraaminen oli useita miljoonia halvempi vaihtoehto vuonna 1995 kuin jätevesien johtaminen Tampereelle.

Jäteveden puhdistamotkaan eivät ole ikuisia, joten Lempäälän 1990 luvulla saneerattu puhdistamo on jo käyttöikänsä loppupuolella. Et myöskään kerro että Lempäälän nykyinen puhdistamo toimii huomattavasti tehokkaammin kuin Tampereen Viinikanlahden puhdistamo mm. typenpoiston suhteen eli kuormitamme vesistöä vähemmän kuin jätevesien johtaminen Tampereelle olisi tehnyt.

Uusi keskuspuhdistamo Tampereen Sulkavuoreen on tervetullut ja suunnitellun tekniikan osalta tehokas, joten nyt on ko. päätökselle oikea aika myös talouden näkökulmasta.

Hannu Kopola
kunnanvaltuutettu myös 1990 luvulla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?