Uusi Ideapark-areena tuo 30 lajin harrastajat kauppakeskukseen

Pelkkä muoti ei enää riitä, vaan kauppakeskuksen pitää tarjota myös elämyksiä. Ideaparkiin on tulossa muun muassa kaksi salibandykenttää, tekonurmikenttä alamaailmaan, laajennus pohjoispäätyyn ja paljon tapahtumia isoilla esiintyjänimillä.

Muutaman kuukauden kuluttua kauppakeskusjohtaja Visa Vainiolan selän takana on salibandykenttä. Kuva: Katariina Onnela

Ideaparkin muotikadun tyylikkäät putiikit ovat muisto vain, kun pylväitä kaatuu ja työkoneet jyrisevät. Elokuun ensimmäisellä viikolla vietetään avajaisia, jossa esitellään Ideapark-areena. 3000 neliöön mahtuu kaksi salibandykenttää, joista toinen on viralliset mitat täyttävä ja päällystetty Suomessa harvinaisella joustoalustalla. Kolmannellekin salibandykentälle on tilaa.

Areenalle saa esimerkiksi kahdeksan sulkapallokenttää, isot futsalkentät, kaksi tenniskenttää tai juniorien lentopallokenttiä. Jo ne ja Ideaparkin alamaailmaan rakennettava 1 200 neliön tekonurmialue takaavat, että tilojen puutteessa kärvistelevä urheiluväki löytää jatkossa tiensä kauppakeskukseen.

Kauppakeskuksen alle louhittu alamaailmaksi kutsuttu 10 000 neliön alue mahdollistaa alkuunsa ympärivuotisen jalkapallon harrastamisen. Myöhemmissä suunnitelmissa siintää parkour-rata, köysilaskeutuminen ja skeittiparkki.

Kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola lisää, että rakenteilla ovat myös Pirkanmaan tanssiopiston kolme tanssisalia, budosali, juoksurata, crossfit-alue ja voimailusali.

– Haluamme yhdistää arjen toiminnot kaupalliseen kokonaisuuteen. Haluamme aktiiviset urheiluseurat tänne. Kaikki salit ja toiminnot ovat yhteiskäytössä.

Töölön kisahallin tyyliin eri lajien harrastajat toimivat tiloissa vain lasisten väliseinien erottamana. Oman alansa erityisosaajat voivat siten antaa osaamistaan helpommin muidenkin lajien käyttöön. Vuorojen varaukseen on kehitteillä sähköinen järjestelmä, mutta varauksen voi tehdä ja maksaa paikan päälläkin.

Visa Vainiola kertoo, että kauppakeskus aikoo tietyin perustein sponsoroida joukkueita, jotta harrastamaan pääsevät nekin lapset, joille se ei taloudellisesti olisi muuten mahdollista. Kauppakeskusjohtaja lupaa myös avoimia pelailuvuoroja lapsille ja nuorille.

Lähes tuhannen neliön katsomosta pääsee seuraamaan eri lajien tapahtumia. Esimerkiksi ensi vuoden tammikuussa Super Bowlin aikaan Ideaparkiin saapuu amerikkalaisen jalkapallon maajoukkuetestileiri. Osa harjoituksista tuodaan pian remonttiin menevälle keskusaukiolle kauppakeskuksen asiakkaiden luo. Varsinainen Super Bowl näytetään yöllä suorana isoilta screeneiltä ja tapahtumassa esiintyy Suomen eturivin artisti.

Suuren osan uudistuksista ovat ideoineet pitkälti lähialueiden asukkaat. Myös urheiluseurojen kanssa on pidetty tiiviisti yhteyttä. Visa Vainiola kertoo, että hänelle tuli Facebook-kyselyn seurauksena suoraan sähköpostiin sadasta kahteensataa ehdotusta Ideaparkin uudistamiseksi.

Muotikatu kokee totaalisen muodonmuutoksen Ideapark-areenan myötä. Kuva: Katariina Onnela

Ensimmäinen vaihe tulevista uudistuksista valmistuu siis elokuussa ja toisen tähtäin on vuodenvaihteessa. Kauaskantoisempiakin suunnitelmia löytyy.

– Isot kehityshankkeet, kuten uimahalli- ja kylpyläkuvio sekä hotelli, ovat edelleen erittäin aktiivisena, Visa Vainiola paljastaa.

Tapahtumiin Ideapark satsaa jatkossa isosti. Erityisesti valtakunnallisina juhlapyhinä ja loma-aikoina tapahtuu. Maistiaisena tulevasta Visa Vainiola kertoo, että pääsiäismaanantaina Ideaparkiin saapuu ilmaiskeikalle Sanni ja vappuna keskusaukiolla järjestetään brunssi.

– Tarjoamme erityisesti paikallisille vaihtoehtoisen tavan viettää vappua.

Räntäsateen tai pölyisen tungoksen sijaan siis voi saapua kauppakeskukseen syömään ja kuuntelemaan neljää eri esiintyjää. Paikalle saapuu ainakin hiteistään Carrie ja Leijonakuningas tunnettu Ellinoora.

Koko kauppakeskus tulee kokemaan kasvojenkohotuksen alkaen keskusaukiosta. Ennen tulevaa kesää keskusaukiolle tulee iso 50 neliön huippulaadukas digitaalinen näyttöpinta ja suunnitteilla on myös kolmiulotteisia visuaalisia efektejä. Screeneiltä voi seurata urheilutapahtumia. Ravintolatarjonta monipuolistuu, kun vasta-avatun Thai Papaya -ravintolan seuraksi tulee toinen itämainen ravintola. Uudistuksen kokevat myös yläkerran Funpark- ja HopLop -alueet.

Ensi vuoden aikana Ideapark kasvaa pohjoiseen päin. Kauppakeskuksen pohjoispäätyyn rakennetaan 6 000 neliön laajennusosa.

– Lisää päivittäistavaratarjontaa on tulossa, Visa Vainiola lupaa, mutta ei kerro vielä enempää. Montaa muutakin uudistusta peittää vielä salaisuuden verho ja niistä kuullaan sitten aikanaan.

 

Kommentit (2)

  1. Puskajussi

    Kait sinne nyt muutaman pingispöydänkin voisi laittaa vaikkei se mikään trendikäs laji olekaan. Se ei kuitenkaan vie paljoa tilaa ja sen harrastaminen on halvempaa, kuin melkein minkään muun urheilulajin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?