Tiellä ken vaeltaa

On taas se aika vuodesta, kun kaksi tuhatta vuotta sitten Israelin kansa otti riemulla vastaan Kuninkaansa. Mekin saamme ottaa ilolla ja riemulla vastaan Messiaamme. (Matt. 21: 1-11)

Jeesuksen oli viimein aika näyttäytyä kuninkaana, jollaisena Häntä oli pidetty jo kauan. Jeesus teki sen kuitenkin omalla tavallaan. Hän ei ratsastanut Jerusalemiin uljaalla sotaratsulla, vaan Hän tuli työaasin varsalla ratsastaen jalkojen viistäen maata. Aasi oli lisäksi lainattu eikä edes Herramme oma. Jumalamme tuli kansansa luo nöyränä ja lempeänä. Jeesus antoi tamma-aasin seurata varsaansa, koska hän ei halunnut tuottaa kärsimystä edes tuolle ”vaatimattomalle” eläimelle. Kuinka paljon Hän rakastaakaan meitä, pitää meistä huolta ja haluaa meille kaikkea hyvää. Opetuslapset hakivat opettajalleen aasin iloisena ja alttiina sekä laittoivat pyytämättä vaatteensa sen selkään. Voisimmepa mekin toimia yhtä auliisti ja ilolla Herramme hyväksi. Riemukulkue Hänen ympärillään oli suuri, vilpitön ja yksimielinen. Jeesus paransi kaikki Hänen luoksensa tulleet sairaat ja ruokki kuulijansa, kun heillä oli nälkä. Messiaamme tiesi synkkien päivien seuraavan, mutta nyt koko kansa sai iloita Kuninkaastaan. Kaikki riemu ja odotus tuli esille Hoosianna – ylistyshuudoilla: ”Hoosianna, Daavidin pojalle Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen. Hoosianna korkeuksissa!”

Kerääntykäämme yhteen ylistämään Kuningastamme, joka tuli nöyrästi härkien heiniltä hallitsemaan lempeästi ja vahvasti rakkaudella. Kansa osoitti rakkautensa ja kuninkuutensa Jeesukselle. Tehkäämme me samoin Rauhan Kuninkaamme oli silloin ja on nytkin sorrettujen toivo ja meidän Kaikkivaltiaamme. Saamme samalla uskolla ja ilolla kuin Israelin kansa ottaa nyt Hänet vastaan sydämeemme. Jeesuksen kärsimyksen aika oli vasta alussa, mutta nyt oli ja on vieläkin aika juhlia Häntä Kuninkaana.

Tervetuloa seurakunnan pääsiäisen ajan tilaisuuksiin juhlistamaan Kuningasta virren numero 15 sanoin:

Tiellä ken vaeltaa, ken aasilla ratsastaa? Maahan on laskettu vaatteita, lehtiä, oksia. Muurari-rabbi nyt on matkalle lähtenyt, noussut on satulaan ratsunsa, kuitenkin Kuningas. Kruunua, valtikkaa et lainkaan Sä nähdä saa. Mahtavat ovat muualla, suurissa saleissa. Ihmisen Pojan tie nyt kaupunkiin suureen vie. Suosio satojen ihmisten vaihtuu jo syytökseen. Nöyryys ja hiljaisuus on valtasi salaisuus. Voimalla, väkivallalla et tahdo hallita. Uskomme vahvista, luo tiellemme valoa, johdata elämään rikkaaseen, rauhaan ja hyvyyteen. Jeesus, Sä Herramme, Sua seurata tahdomme. Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin. Hoosianna, hoosianna, hoosianna, hoosianna! Saavu jo, Kuningas, luoksemme täyttämään toivomme.

Lea Ruusunhelmi

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?