Hiirikoski kipparoi Suomelle MM-pronssia

Lempäälän Kuivaspäähän juontavat juuret, kun puhutaan tämän hetken parhaasta suomalaisesta naisjääkiekkoilijasta. Jenni Hiirikoski on jo vuosien ajan ollut maan johtavia pelaajia, ja sädekehä Jennin ympärillä vain kirkastui, kun Suomi voitti USA:ssa Plymouthin kaupungissa pelatuissa MM-kisoista pronssiset mitalit. Joukkueen kapteenskana toimi Hiirikoski, hänet valittiin myös turnauksen parhaaksi puolustajaksi ja paikka all stars-kentällisessäkin oli selviö.
Suomi teki MM-turnauksessa historiaa, kun se ensimmäistä kertaa löi lajin toisen mahtimaan eli Kanadan lukemin 4 – 3. Kuitenkin sama maa oli Suomen esteenä pääsylle finaaliin, Kanada sai välierissä revanssinsa lukemin 4 – 0. Pronssipelissä kaatui Saksa murskalukemin 8 – 0. Maailmamestaruuden voitti emäntämaa USA.
– Meillä oli henkenä pitää hauskaa ja auttaa toinen toisiamme kaukalossa. Mielestäni Suopmi astui tässä turnauksessa ison askeleen eteenpäin, sanoi Hiirikoski STT:n haastattelussa.
Hiirikoski kokosi MM-turnauksessa saldon kolme maalia ja kaksi syöttöä kuuteen otteluun. Kaikkiaan hän on pelannut peräti 283 maaottelua, ura jatkuu tiukasti kohti Pyongchangin ensi talven olympialaisia. Tällä kaudella Jenni pelasi sarjatasolla Ruotsissa Luulajan joukkueessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?