Kolmen kärki piti Lempäälässä

Kokoomus, sosiaalidemokraatit ja keskusta jatkavat Lempäälän suurimpina valtuustoryhminä.  Vaalien voittaja oli Vihreä liitto, joka lisäsi valtuustopaikkojaan kahdella.

Kokoomus keräsi äänistä 28,6 (muutos edellisiin vaaleihin +1,8) prosenttia, sosiaalidemokraatit 20,8 (-1,6) prosenttia ja keskusta 17,5, (+0,3) prosenttia.

Kokoomus lisäsi paikkalukuaan valtuustossa yhdellä, sosiaalidemokraatit, keskusta ja perussuomalaiset menettivät kukin yhden paikan.

Kärkisijoilla ovat tutut nimet. Ehdokkaista eniten ääniä, 384, sai perussuomalaisten Veijo Niemi, sdp:n Tuula Petäkoski-Hult oli toisena (281 ääntä) ja kolmanneksi suosituin oli vasemmistoliiton Hannu Lehikoinen (248 ääntä).

Vaalien komeettoja olivat uudet valtuutetut  Jocka Träskbäck (kok) 241 ääntä ja Minna Rajamäki (kesk) 221 ääntä.

Äänestysprosentti oli 61,3.

Kaikki uudet valtuutetut ja kaikki äänet:

Lempäälä: Kuntavaalien tulospalvelu

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>