Roininen ei yltänyt parhaimpaansa EM-painonnostossa

Teemu Roininen matkasi Suomen maajoukkueen ankkurinostajana painonnoston EM-mittelöihin, jotka kisattiin Kroatian Splitissä. Hankala valmistautumisjakso kostautui keskinkertaisina nostoina, lopulta Lempäälän Kisan punttikarhulle tuli 20. sija tuloksella 147 kiloa tempauksesta ja 190 kiloa työnnössä. Yhteisraudat olivat siis 337 kiloa.
– Tulokseen ei voi olla tyytyväinen, mutta se kuvastaa vaikeahkoa valmistautumista kisoihin. Helmikuun SM-kisojen jälkeen ilmeni pientä terveyspuolen kremppaa, joka pudotti harjoitusmäärät miltei puoleen suunnitellusta, jutusteli Kroatiasta kotiutunut Roininen.
Tempauksessa aloituspaino 147 kiloa jäi kaksi kertaa saamatta hyväksytysti suorille käsille, mutta kolmannella kerralla nosto onnistui helpon oloisesti.
– Tuntui, että tempauksessa jäi kiloja reserviinkin.
Työnnössä 190 kilon aloitus nousi kepeästi ensimmäisellä yrityksellä, mutta kuuden kiloa korotus oli liikaa.
– 196:n kilon nosto olisi parantanut sijoitusta useamman pykälän tosi tasaisessa kilpailussa, jatkoi Teemi kisaurakkansa ruotimista.
Sarjan voitto meni aivan ylimaallisia suorituksia tehneelle Georgian Lasha Talakhadzelle yhteistuloksella 467 kiloa.
Suomen maajoukkue onnistui kokonaisuutena hyvin, lajin eteenpäin meno näkyi EM-lavalla selkeästi. Roinisen ja muiden suomalaisten seuraava arvokisaetappi on syksyn MM-nostot Anaheimissa Yhdysvalloissa.
Suomalaisia mukana Splitissä oli toistakymmentä urheilijaa, parhaaksi sijoitukseksi tuli olympiakävijä Anni Vuohijoen seitsemäs sija.
– Nyt vedetään hiukan henkeä ja aloitetaan Anaheimin-reissuun valmistautuminen kovilla treeneillä ja kisabudjetin haalimisella, tiivisti Roininen lähikuukausien tavoitteensa.

Kuva: Suomen Painonnostoliitto
Teemu Roininen oli raskaan sarjan 20. Kroatian Splitissä pidetyissä EM-kisoissa. Kuvassa nousee 190 kiloa työnnössä suorille käsille.