Ääniharavat halajavat vastuuta

Aiempi hyvä työ ja uusien tulokkaiden innokkuus palkittiin isolla äänimäärällä

Veijo Niemi (ps.) uusi kuntavaaleissa 384 äänellä neljän vuoden takaisen äänikuninkuutensa ja pääsi Lempäälässä kirkkaasti omille sataluvuilleen.

– Haluan kiittää luottamuksesta kaikkia 384 äänestäjääni, hän iloitsee.

– Tietysti oman itsen kannalta huomaa, että on hoitanut oikeita asioita, kuten joukkoliikennettä ja kunnan talouden oikaisua,  mutta perussuomalaisten kokonaistulos on pettymys, toteaa Veijo Niemi ja lisää, että perussuomalaisten yhden paikan menetys oli hänelle yllätys.

– Kunnissa ei ole hallitus-oppositio -puoluejakoa vaan täällä tehdään töitä kuntalaisten hyväksi, hän sanoo.

Veijo Niemi lähettää myös onnentoivotuksensa kahden paikan lisäyksen saaneille vihreille, joka uusi koko valtuustoryhmänsä. Työt kunnanhallituksessa jatkuvat pikimmiten ja Veijo Niemi kertoo, että päätettäväksi on tulossa ainakin Lempäälän ja Vesilahden yhteinen vesiosakeyhtiö.

– Itse en kannata sitä. Juuri 2014 vuonna on perustettu vesiliikennelaitos Lempäälään ja turvattu Lempääläisille hyvä vedenkäyttö. Vesilahti on hyvänä naapurina ja asiakkaana. Katsotaan miten asia etenee.

Sosiaalidemokraattien Tuula Petäkoski-Hultin äänisaaliiksi muotoutui 281 ääntä. Se oli toiseksi eniten koko Lempäälässä. Seitsemännelle valtuustokaudelle pitkän linjan vaikuttaja lähtee innolla ja odottaen uusia haasteita.

– Henkilökohtaisen tuloksen pohjalta tuntuu hyvältä, mutta lievä pettymys oli, että SDP menetti yhden paikan. Olisin toivonut, että ryhmä olisi säilynyt samankokoisena, hän kertoo.

– Kaikki tehtävät kiinnostavat ja sellaista tavoitellaan, minkä kannatus mahdollistaa, Tuula Petäkoski-Hult sanoo tulevasta tehtävien jaosta.

Ryhmien välisistä neuvotteluista luottamushenkilöiden paikkajaosta hän toteaa, että hän uskoo, että kuntalaisten tahtoa neuvotteluissa noudatetaan.

Tuula Petäkoski-Hult toivoo, että perinteisesti kunnanvaltuustossa vallalla ollut hyvä me-henki löytyy nopeasti. Tulevia muutoksia päätöksenteossa hän odottaa mielenkiinnolla.

Lempäälän suurimman puolueen kokoomuksen ääniharavaksi 241 äänellä noussut Jocka Träskbäck on tyytyväinen mies. Huikea äänisaalis pääsi yllättämään, vaikka tähtäin oli läpimenossa.

– Käsittämättömän hieno juttu ja todella hieno fiilis, hän kuvailee tuntemuksiaan.

– Kyllä muutaman sekunnin löi tyhjää ennakkoäänten julkistamisen jälkeen. Odotin ja toivoin 70 ääntä ja 72 ääntä tuli jo ennakkoäänistä.

Jocka Träskbäck toteaa, että saadut äänet ovat vahva mandaatti, joka pitää ottaa vastaan.

– Mikä se on selviää kun istutaan alas. Piikkipaikka tuo paljon mahdollisuuksia vaikuttaa, hän tuumii ja kertoo, että kokeneempien neuvot ovat nyt tarpeen puhelu lähtee ainakin Jaskarin Harrille, jolta löytynee tuoreelle valtuutetulle vinkkejä neuvotteluihin.

– Auktoriteettien kunnioitus on edelleen heikoilla, mutta siitä ei tarvitse tuolla äänisaaliilla huolehtia. En ole poliitikko vaan perheenisä ja kerron oman mielipiteeni.

Kokoomuksen tulokseen Jocka Träskbäck on tyytyväinen ja sanoo, että 2000-luvulla pitää olla 2000-luvun päättäjät, eikä menneeseen saa takertua.

– Toivutaan nyt yllätyksestä ja nyt se kova duuni alkaa, hän toteaa jatkosta.

Ensimmäistä kertaa ehdolla ollut Minna Rajamäki ponnisti valtuustoon keskustalaisista suurimmalla äänimäärällä. 227 ääntä saivat naisen kiitolliseksi. Hän kertoo uskoneensa kunnianhimoisena naisena läpipääsyynsä, mutta ryhmän suurin äänimäärä yllätti.

– On ihana olo siitä luottatamuksesta, minkä on saanut. Tämä on ollut ensikertalaisesta jännittävää ja intoa on ihan hirveästi.

Minna Rajamäki toteaa, että häntä kiinnostavat luottamushenkilönä vastuullisetkin tehtävät. Hyvinvointi, liikunta ja lasten asiat ovat lähellä hänen sydäntään. Minna Rajamäki toivoo arkiliikuntaan nostetta ja korostaa myös kuinka tärkeää liikunta ja yhdessä liikkuminen on lapsille.

– Kovasti on mietinnässä miten saan vietyä asioita parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?