Pieni eläin Puolimaratonilla

Lempäälässä koittaa monien runon ystävien vuoden kohokohta jo 17. kertaa, kun Lempäälän Runo ja Sanataideyhdistyksen Puolimaraton ja Pieni eläin starttaa Työväentalolla 22.huhtikuuta. Tänä vuonna Runomaraton on lyhentynyt puolikkaaksi, mutta kisakuntoisille on tarjolla mahdollisuus jatkaa iltaan asti Seela Sellan Pieni eläin monologin parissa. Esityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää Sellalle kysymyksiä vapaamuotoisessa juttutuokiossa. Sella toimii myös tapahtuman suojelijana.

Tänäkin vuonna ohjelmassa on edustava kattaus erilaisia esityksiä, bingo ja runovinkkausta. Työväentalon sali täyttynee tänäkin vuonna, sillä ennakkoliput Pieni eläin –näytelmään menivät myytiin loppuun hetkessä. Runolla on siis paikkansa ihmisten sydämissä.
– Runo on ollut elämässäni jo ennen kuin osasin lukea ja ehkä johtanut minut ammattiini. Äitini oli loistava lausuja ja opetti minuakin, Sella kertoo. – Runo on kuin pieni näytelmä. Äärimmilleen hiottu pieni helmi, johon on kiteytetty ydin ja jossa sanotaan se olennaisin. On aina onni löytää tällaisia helmiä.

– Runous merkitsee kirjoittamisessa ja lukemisessa lähes kaikkea, se on elämäntapa, kertoo
Puolimaratonilla esiintyvä Outi Jokinen. Hän on julkaissut kaksi runoteosta.
Jokinen tutustui runouteen Eeva-Liisa Mannerin tuotannon kautta, kunnes alkoi itse kirjoittaa vuonna 2013 pitkän panttaamisen jälkeen. – Yllätyin, olin muuttunut runoilijaksi. 2014 pääsin Viita-akatemiaan ja siellä alkoi muhia enemmän.
Jokinen saattaa olla kätketty helmi, sillä hän esiintyy harvakseltaan. Runomaraton-esiintymisen lisäksi hän ei tänä kesänä esiinny muualla.

Sellaan saattaa joskus törmätä Lempäälän kanavalla, jossa hän tykkää käydä lapsenlapsensa kanssa katselemassa laivoja. Outin lempipaikka Lempäälässä on sopivan kokoinen ja rauhallinen kirjasto, mutta Outi on muuttanut pois paikkakunnalta joten kirjastosta häntä ei kannata etsiä. Todennäköisimmin heidät tavoittaa Puolimaratonilta reilun viikon kuluttua. Siellä ovat myös Eeva Petäkoski, Runoryhmä Rutistus, Trollaattori ja monia muita runon ystäviä. Pieni eläin –monologin lipunmyynti alkaa ovien avautuessa kello 14. Puolimaratonin osuus tapahtumasta on maksuton.

Teksti: Elina Lätti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?