Arpa ratkaisi: Perälä valtuustoon, Sundström varasijalle

Antti Perälä.

Keskiviikkona 12. huhtikuuta Lempäälän keskusvaalilautakunnan tekemän tarkastuslaskennan yhteydessä suoritettu arvonta nosti Antti Perälän Kokoomuksen uudeksi kunnanvaltuutetuksi. Marja Sundström on Kokoomuksen ensimmäinen  varavaltuutettu. He molemmat saivat kevään kuntavaaleissa saman äänimäärän, 61 ääntä.

Sosiaalidemokraattien läpi pääseen ehdokkaan Niina Selinin  äänimäärä kasvoi tarkastuslaskennassa 11 äänellä 132:stä 143:een ääneen, mikä ei vaikuttanut hänen sijalukuunsa.

Lempäälän keskusvaalilautakunnassa suoritettiin yhteensä kaikkiaan 23 arvontaa tasaäänimäärät saavuttaneiden ehdokkaiden välillä. Esimerkiksi Keskustan samalla 102 äänen äänimäärällä läpi päässeiden Tuukka Liuhan ja Markku Mikkolan välillä arvottiin, ja heidän väliseksi järjestyksekseen tuli, että Liuha on Keskustan viides ja Mikkola kuudes valtuutettu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?