Museovirastolta avustus Lempäälän vuosi 1918 -kirjalle

Lempäälän Osuuskauppa oli raunioina sisällissodan jäljiltä. Kuva: Museovirasto

Lempäälä-Seura on saanut Museovirastolta 5 000 euron avustuksen Lempäälän vuosi 1918 -kirjan uudelleen julkaisemista varten.

Lempäälän vuosi 1918 -kirja on julkaistu Lempäälä-Seuran kirjasarjassa 15 vuotta sitten vuonna 2002 yhdistyksen 50-vuotisjuhlavuonna. Kirja on loppuunmyyty, ja nyt Suomen täyttäessä sata vuotta kirja on tarkoitus päivittää. Täydennetty painos on tulossa painosta loppuvuodesta 2017.

Kirjan tekijä Ritva Mäkelä ottaa vastaan uusia mahdollisesti säilyneitä aikalaisten muistiinpanoja ja muuta vuoteen 1918 liittyvää materiaalia. Erityisesti hän toivoo valokuvia.

Museovirasto on myöntänyt tälle vuodelle 18 yhdistykselle yhteensä 55 000 euroa avustusta suomalaisen kulttuuriperinteen tallentamiseen, tutkimiseen ja esille saattamiseen. Keskimääräinen myönnetty avustussumma oli 3 055 euroa. Avustusta myönnettiin mm. erilaisten paikallishistoriakirjojen tekemiseen ja julkaisemiseen.

Perinneavustus myönnettiin kansalaisjärjestöille ja muille oikeustoimikelpoisille yhteisöille. Avustusta myönnettiin perinneaineistojen keruuseen tallentamiseen ja tutkimiseen, paikallis- ja kotiseutuarkistojen tai muiden pienten arkistojen järjestämiseen sekä aineistojen esille saattamiseen. Hakemuksia saapui yhteensä 61 kappaletta ja haettu summa oli yhteensä 331 818 euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?