Joku päätös olisi hyvä

Uimahallin sijoituspaikaksi esitettiin Hakkaria jo vuonna 1997.

Huomattava osa lempääläläisistä kuntavaaliehdokkaista vastasi L-VS:n kuntavaalikoneessa, että kuntaan pitäisi saada uimahalli. Samaa mieltä on valtaosa kuntalaisista – uimahalli on ollut kuntalaisten toivomuslistan ykkösenä jo vuosikymmeniä.

Uusi kunnanvaltuusto tuskin tekee seuraavan neljän vuoden aikana myönteistä rakentamispäätöstä uimahallista. Ensin pitää saada Lempäälä-talo aikaiseksi, rahoitettava muita jo päätettyjä investointeja  ja huolehdittava kaiken kaikkiaan, että lakisääteiset menot saadaan katettua. Ei hanke ole ollut nyt valtuustokautensa päätävänkään valtuuston agendalla. Oman uimahallin rakentamista ja varsinkin sen mukanaan tuomia käyttökustannuksia pidetään  kalliina.

Kyllä uimahalliin Lempäälässä sijoitettu on, suunnitteluun. Sen tulevaa sijoituspaikkaa on vuosien saatossa pohdittu ja kaavailtu yhteistyökuviota Ideaparkin kylpylähankkeen kanssa. Kuiva kausi on jatkunut. Nyt voisi olla selvyyden vuoksi paikallaan tehdä rakentamattajättämispäätös, jotta kaikki tietäisivät, missä mennään tai ei mennä.

Tutkimusten mukaan joka neljäs koululainen ei osaa uida kunnolla. Uusissa koulujen opetussuunnitelmissa uimataidon oppimiselle on tavoitteena, että vuosiluokilla 1.–2.  uimari tutustutetaan vesiliikuntaan ja varmistetaan alkeisuimataito. Vuosiluokilla 3.–6. hänelle opetetaan uimataito, jotta oppilas pystyy liikkumaan vedessä ja pelastautumaan vedestä.

Omaa uimahallia odotellessa on huolehdittava siitä, että koululaisia kuljetetaan riittävässä määrin naapurikuntien uimahalleihin polskimaan – miksi ei eskarilaisiakin.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?