Valtuusto pelasti Säijän monitoimitalon

Lempäälän kunta luopuu 23 tilasta

Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 26. huhtikuuta Lempäälän kunnan uuden kiinteistö- ja toimitilaohjelman. Se jaottelee kunnan omistamat kiinteistöt kolmeen eri salkkuun. Jaottelu on tehty kiinteistöihin, jotka säilytetään, kiinteistöihin, joita kehitetään ja kiinteistöihin, joista luovutaan. Kehitettävistä rakennuksista osa voidaan myydä tai purkaa tai niitä voidaan kehittää uuden tai tulevan käyttötarkoituksen mukaan. Jälkimmäiseen salkkuun sijoitetut kiinteistöt joko myydään tai puretaan.

Vt. tekninen johtaja Tiia Levonmaa kertoi, että salkkujaolla varmistetaan muun muassa rakennusten kustannustehokas elinkaari. Kuva: Ida Nieminen

– Tärkeimmät strategiset päämäärät näiden kiinteistöjen osalta on, että kiinteistöt ovat meillä turvallisia ja terveellisiä ja rakennuskannan kunto on turvattu. Lisäksi tilojen tehokas käyttö turvataan. Ja erityisesti nimenomaan kunnan palvelujen turvaaminen tehokkaassa käytössä, kertoi vt. tekninen johtaja Tiia Levonmaa.

– Sen lisäksi varmistetaan rakennusten kustannustehokas elinkaari sekä ympäristökuormitusten vähentäminen sekä niillä toiminnallisilla ratkaisuilla että käytön ratkaisuilla, hän jatkoi.

Mikko Kärki (kesk.) teki kunnanhallituksen ehdotuksesta poikkeavan esityksen Säijän monitoimitalon osalta. Hän ehdotti, että se siirretään kiinteistöjä, joita kehitetään -salkkuun. Hän kertoi, että Säijän

Mikko Kärki totesi, että Säijän monitoimitalo on keskeinen ja tärkeä kokoontumispaikka eri-ikäisille kyläläisille. Kuva: Ida Nieminen

monitoimitalon nykykunto on suurelta osin kylän yhdistysten ja erityisesti Säijän kyläyhdistyksen ansiota. Kärki sanoi myös, että esitys perustuu osin puutteellisiin tietoihin esimerkiksi talon tuotoista.

– Vaikka Lempäälän mittakaavassa asia on kuin pisara Suomenlahdessa on asialla suuri merkitys Säijän kylässä asuville kuntalaisille ja kylän kehittymiselle.

– Tässä kohtaa ei pidä puhua vain rahasta. Säijän monitoimitalo on keskeinen ja tärkeä kokoontumispaikka eri-ikäisille kyläläisille ja on ollut omalta osaltaan ehkäisemässä syrjäytymistä vuosien saatossa ja on sitä varmasti jatkossakin, jos siihen annetaan mahdollisuus.

Valtuusto äänesti Mikko Kärjen ehdotuksesta ja Säijän monitoimitalo siirrettiin kiinteistöt, joita kehitetään -salkkuun äänin 9-34.

Kiinteistöjä, joista luovutaan

Varhaiskasvatuksen rakennukset
Pyrstötähti päiväkoti
Myllykolu päiväkoti

Opetustoimen rakennukset
Sääksjärven koulun entinen ruokala

Muut rakennukset
Säpinä (Sääksjärven liikekeskus Oy)
Mainieni 2 (hallinto)
Tampereentie 10
Lempostupa
Mainieni 1 (tekninen)
Hiisigolf talo

Vuokratut
Uudentalon tila
OP-Centerin varastotila
(Aleksinvirasto) Pääkirjasto
Kurjentörmä Kt oy
Lemposrinne as oy

Omakotitalot
Kansakouluntie 7
Kuusitie 10
Kuusitie 14
Ojantausta P
Nurmisen talo
Pirkkalantie 34
Kuusitie 16
Lehtola
Päivärinne

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?