Viisas Suku opastaa Sulevia koirana olemisessa

Isä ja poika harrastavat erityisesti leikkimistä, nukkumista ja valokuvissa poseeraamista

Suku suhtautuu Suleviin loputtoman kärsivällisesti. Kuva: Karoliina Järvi

Kun jackrussellinterrierinpentu Sulevi kirmailee menemään, sen korvat liehuvat sivuilla aivan erityisellä,tarmokkaalla tavalla. Jos on tavannut Sulevin isän Sukun, korvat tunnistaa välittömästi. Kyllä, juuri samanlainen rytmikäs lepatus!

Kymmenviikkoinen Sulevi ja seitsenvuotias Suku tapasivat ensimmäisen kerran kolmisen viikkoa sitten, kun Sulevi muutti synnyinkodistaan omistajansa Karoliina Järven luokse. Suku oli ollut pitkään ainoa koira ja vähän ahdistunutkin pentujen tapaamisesta, joten Järveä mietitytti, miten se mahtaa ottaa Sulevin vastaan. Suku ylitti kuitenkin kaikki odotukset. Se hyväksyi pennun saman tien ja alkoi turvallisen isällisesti ohjailla Sulevia kohti koirana olemisen saloja. Suku leikkii Sulevin kanssa niin kauan kuin pentu tahtoo, antaa sen nukkua vieressään tai vaikka päällään ja suhtautuu loputtoman kärsivällisesti Sulevin pentumaisiin leikki-ideoihin.

– Tiesin, että Suku on viisas, mutta se on ollut ihan uskomaton, Järvi sanoo.

Sulevi ja Suku ovat poika ja isä, ja niiden ulkonäössä on paljon samaa. Kuva: Karoliina Järvi

Jollakin koirien omalla tekniikalla Suku osaa huolehtia siitäkin, ettei vasta pari kiloa painava Sulevi jää riehuntaleikeissä alle ja satuta itseään.

Turvallisten kanssaeläjiensä ansiosta Sulevista on tullut hyvin luottavainen pieni koira. Se tutustuu innolla uusiin ihmisiin ja paikkoihin, tutkii kaikkea eteen osuvaa ja yrittää uteliaisuuksissaan tunkea itsensä käsilaukkuun.

Kadulla Suku ja Sulevi aiheuttavat liikenneruuhkia, kun kaikkien vastaantulijoiden on pysähdyttävä ihailemaan yliluonnollisen söpöä paria. Nappisilmäiset otukset tarjoavat myös loputtomasti aiheita valokuvausta harrastavalle omistajalleen.

Sukun ja Sulevin leikit näyttävät hurjilta, mutta Suku huolehtii, ettei niissä ikinä käy mitään. Kuva: Karoliina Järvi

TEKSTI: Tua Onnela

KUVAT: Karoliina Järvi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?